Mustafa Kemal Sallı

KERKÜK - Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi, Kerkük’te, İkokulu Türkmen okullarında okuyan çocukları, velilerini, öğretmenlerini ve müdürlerini kabul ederek tebrik etti ve ilkokul Vezaret Sınavı’nda yüzde 80 başarı sağlayan öğrencilere çeşitli armağanlar verdi. 
ITC Lideri Erşad Salihi, kabulde yaptığı konuşmada, Türkmen çocuklarının ilk eğitimlerini Türk okullarında yapmalarının önemini belirterek şunları söyledi: 
“Çouklarınızın Türkmen Okularında okumaları, haklı Türkmen davasına sağlanan en büyük katkıdır.”
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Lideri Erşad Salihi, Türkmen okulunda düzenlenen mezuniyet töreninde, şehitlerimizi de anarak şöyle dedi: 
“Şehitlerimiz sayesinde bu makamda oturuyoruz; onlar sayesinde ana dilimizi öğreniyoruz. Ayrıca çocuklarımızı Türkmen okullarında okutmamız haklı davamız yolunda sağlanan en büyük katkıdır. Hepinize, kültürümüzü sahiplenmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklar geleceğimizdir. Kültürümüzü gelecek kuşaklara onlar taşıyacaktır, dilimizi onlar koruyacaklardır. Tarihten silinip gitmememizi onlar sağlayacaklardır. ”
HEDEF TÜRKMENELİ COĞRAFYASIDIR 
Son günlerde Kerkük ve Tuzhurmatu’daki Türkmenlere yönelik katliamları da değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi, “Kerkük ve Tuzhurmatu’daki Türkmen çocuklarının katledilmesi olayı, Suriye’deki Bayır Bucak Türkmen çocukların katletmesinin uzantısıdır. Hedef bir, katiler başkadır. Haklı davamızı her şart altında savunmaya devam ediyoruz. Allah yardımcımız olsun” dedi.