Tokat'ta 101 yaşındaki Hüseyin Altuntaş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı her akşam "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Altuntaş, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine her akşam Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılıyor.

Türk bayrağıyla meydana gelen 7 çocuk, 40 torun sahibi Altuntaş, alanda gezip, şahit olduğu darbeleri ve tecrübelerini hemşehrilerine anlatıyor.

Altuntaş, yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca Türkiye'deki ihtilallere şahitlik ettiğini söyledi.

Türkiye ve millete sahip çıkmak amacıyla meydanlara geldiğini dile getiren Altuntaş, "101 yaşındayım. Düşmana gözdağı vermeye geldik. Benim yapabileceğim de budur." dedi.

Kent meydanında vatandaşların darbeye karşı birlik olduğuna dikkati çeken Altuntaş, başından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediğini bildirdi.

Torununun Güneydoğu'da asker olduğunu anlatan Altuntaş, "Herkes meydanlara yığılmazsa çoluğumuz çocuğumuz, biz evde nasıl rahat uyuruz? Benim torunum orada nöbet bekliyor. O olmazsa ben nasıl burada duracağım?" şeklinde konuştu.

Darbe girişiminde bulunanlar için "Onların gözü kör olsun." ifadesini kullanan Altuntaş, "Ben askerimi atar mıyım? Düşmana fırsat verir miyim? Ekmeğimi düşmana verir miyim? Bugün askere götürseler giderim. Gücümün yettiği kadar giderim. Askerlik edemezsem soğan bile soyarım, yemek hazırlarım." dedi.