Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan milli judocu ve antrenör Ahmet Koçyiğit, gündüz fabrikada çalışıyor, akşamları da çocuklara gönüllü antrenörlük yapıyor.

Çubuk ilçesinde yaşayan ve gündüz bir fabrikada işçi olarak çalışan 41 yaşındaki milli judocu Ahmet Koçyiğit, yaklaşık 2 yıldır ilçedeki bir spor salonunda gençlere judo eğitimi veriyor.

Gençleri kötü alışkanlardan korumak ve milli takıma sporcu yetiştirmek amacıyla gönüllü olarak işten çıktıktan sonra akşamları bir kısmı dar gelirli olan 110 çocuğa judo öğreten Koçyiğit, antrenörlük kimliğinin yanı sıra sporcu yönüyle de dikkati çekiyor.

Eğitim verdiği judocu çocukların hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşması hem de milli takıma seçilebilmeleri için çaba gösteren milli sporcu Koçyiğit, bir yandan da dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Milli sporcu Ahmet Koçyiğit yaptığı açıklamada, geçmişte imkanı olmadığı için çocuklarıyla parklarda spor yaparak milli takıma hazırlandığını ifade ederek "Şimdi Allah imkan verdi, ben de üzerime düşen görevi yapıyorum." dedi.

Amacının dar gelirli çocuklara sahip çıkarak teknoloji ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu vurgulayan Koçyiğit, şöyle devam etti:

"Spor yaparken çok zorluklar yaşamıştım, aynı zorlukları gençlerimizin, çocuklarımızın yaşamasını istemiyorum. Çubuk Belediye Başkanımız Tuncay Acehan'ın desteğiyle geçleri spora teşvik ediyoruz. Öncelikli hedefimiz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, daha sonrada milli takıma sporcu yetiştirerek ülkemizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz."

Koçyiğit, ilçedeki spor salonunda güzel bir ortam oluşturduklarını anlatarak şunları söyledi:

"Hem sağlığa faydalı bir spor yapıyoruz hem de spor ahlakını küçük yaşta çocuklara kazandırıyoruz. Sabah 08.00'den saat 17.00'ye kadar fabrikada çalışıyorum. İşten çıkıp çocuklara yılmadan, usanmadan judo öğretip çok mutluyum. Bir çocuğumuzu sokaktaki kötü alışkanlıklardan kurtarırsak ne mutlu bize."

Çocukları sporla buluşturmak için okulları geziyor

Daha çok kişiyi sporla buluşturmak için okulları gezdiğini ve öğrencilere tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Koçyiğit, "Spora başlayalı çok kısa süre olmasına rağmen 70 çocuğumuz çeşitli turnuvalara katıldı, bu çocuklarımızdan 70'i de çeşitli derecelere girerek madalyalarını aldı. Bu bizim için büyük bir başarı." dedi.

Koçyiğit, ilçede keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda genç olduğuna ve bunların elinden tutulması gerektiğine işaret ederek özellikle beden eğitimi öğretmenlerine bu konuda çok görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Sporculardan Muhammed Sefa Günay ise kendisini okuluna gelen Koçyiğit'in keşfettiğini belirterek judonun hayatını çok etkilediğini söyledi.

Girdiği turnuvalarda 2 altın madalya aldığına dikkati çeken Günay, "Önceden telefonla, internetle çok uğraşıyordum. Spora başladığım günden beri zamanımın büyük çoğunluğunu sporla geçirdiğim için telefon ve internete vakit kalmıyor. Judo özellikle derslerimi çok etkiledi, artık çok daha başarılı öğrenciyim." dedi.

Judo ile her türlü saldırıya karşı kendilerini savunmayı öğrendiklerini ifade eden Ezgi Sude de "Artık bilgisayar ve tablet ile ilgilenmiyorum. Spor hem derslerimize yardımcı oldu hem de dışarıdan biri bana saldırdığında kendimi savunmayı öğrendim. Bu sporu özellikle bayanlara öneriyorum." diye konuştu.

Judocu Reyhan Asya Kandemir de şunları kaydetti:

"Hocamız sayesinde spor benim hayatımın bir parçası oldu, hem stres atmamı hem kendimi motive etmemi sağlıyor hem de bana özgüven veriyor. Judo güzel bir savunma sporu olduğu için artık kendimi her türlü tehlikeden koruyabiliyorum."