Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde Teslime Gül Zeytünlü, 5 yıldır ilçenin tek kadın kasabı olarak hizmet veriyor.

Zeytünlü, eşinden öğrendiği mesleğini, iş değişikliği nedeniyle kendisine devrettiği kasap dükkanını işleterek, devam ettiriyor.

Mesleğini severek yapan, 2 çocuk annesi Zeytünlü, çalışma azmi ve titizliğiyle de müşterilerinin takdirini kazanıyor.

Zeytünlü, yaptığı açıklamada, 5 yıl öncesine kadar ev hanımı olduğunu, zaman zaman eşine yardım ettiğini ve o sırada kasaplığı öğrendiğini söyledi.

Eşinin kendisine ihtiyaç duyduğu zamanlar yanında çalıştığını anlatan Zeytünlü, "İlk başta eşime yardıma gelmeye başladım. Bir iki saat kalırken sonra yarım gün derken dükkanı eşimden devraldım. Artık tamamen ben yürütüyorum işleri. Şu an tek başıma her işi yapabiliyorum. İlk başlarda eşim de bana güvenmiyordu, 'yapamazsın, edemezsin" diye. Şu an dükkanı nasıl işlettiğime kendisi de şaşırıyor." diye konuştu.

"Kasaplık erkek işidir" diyenlere kızdığını ve bu sözü duyduğunda mesleğini daha gayretle yaptığını dile getiren Zeytünlü, şöyle devam etti:

"Çok kişi, 'kasaplık bayan işi değil' dedi ama ben kendime güveniyorum. Bayan eli değdiği için dükkanımız daha hijyenik ve temiz. But kısmından yağsız olduğu için kuşbaşı oluyor, kaburga kısmından orta yağlı olduğu için kıyma ve yine kuşbaşı yapıyoruz. Bonfile, biftek ve antrikot ise dananın sırt kısmından yapılıyor, ben bunların isimlerini hiç bilmiyordum, şimdi en ince ayrıntısına kadar biliyorum. Bence 'erkek işi, kadın işi' diye bir ayrım yok. Herkes sevdiği ve başarılı olduğu işi yapabilir." diye konuştu.

"Gözüm arkada kalmadan dükkanı devrettim"

Zeytünlü'nün eşi Yücel Zeytünlü ise ilk başlarda eleman bulmakta zorluk çektiği için eşinden yardım aldığını belirtti.

Şu an eşinin kendisinden daha iyi kasap olduğunu söyleyen Zeytünlü, "Eşime de kasaplığı öğrettim. Kasaplığı şu an benden daha iyi yapıyor. Gözüm arkada kalmadan dükkanı devrettim, müşterilerimiz iş yerine bayan eli değdiğinden dolayı çok memnun. İlk başta bu işi bir kadının yapmasından dolayı şaşırıyorlardı ancak daha sonra herkes tebrik ediyor." ifadelerini kullandı.

Zeytünlü'nün müşterilerinden Hüseyin Gündoğdu da ilk başta bir kadın kasap gördüklerinde şaşırdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kasaplık mesleğini hep erkek mesleği olarak düşünürdüm. Teslime Hanım'ı gördüğümde, içimden 'kadından kasap olur mu?' dedim. Ancak daha sonra anladım ki kadından daha iyi kasap oluyormuş. Müşterileriyle ilgilenmesi, dükkanının temizliği, etlerinin tazeliği her şey çok güzel. Şimdi içimiz rahat ederek, alışveriş yapıyoruz. 'Bir işi kadın mı yapıyor, erkek mi yapıyor?' diye bakmamak lazım, 'o işi iyi mi yapıyor, kötü mü yapıyor?' diye bakmak lazım."