ATO Congresium'da, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, "2. Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi" düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kendi alanında başarılı çalışmalar yürüten, ülkelerinin ekonomilerine katkı, değer sağlayan, gençlere örnek olarak takdim edecekleri konukların salonda yer aldığını belirtti. Devletin sağladığı teşviklerle işini kuran, kurulu işlerini daha da güçlendiren yüzlerce örnek girişimcinin bulunduğunu ifade eden Çam, programda başarılı kariyerler edinmiş kadınların hikayelerini anlatacağını söyledi.

Çam, "5 Aralık Türk kadını seçme ve seçilme hakkına her ne kadar tam 83 yıl önce kavuşmuş olsa da gerçek anlamda eşit ve adil şekilde ayrımcılığın tam olarak sonlandırıldığı gün, 1 Ekim 2013'tür. Dolayısıyla her iki günü bugün birlikte anmak daha doğru olacaktır." dedi.

"4,5 milyona varan kadın üyelerimizle dikkatle takip ediyoruz"

Yıllarca sığ ve ayrımcılık siyasetinin acımasızlığıyla millet ile devletin birbirini anlamayan adeta iki ayrı kutuba dönüştürüldüğünü belirten Çam, arayı açan iletişimsizlik ve ön yargıların yurt dışındaki sinsi oyunların oynanmasına zemin oluşturduğuna dikkati çekti.

Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu karanlık ve hain siyaset neticesinde etnisite istismarıyla PKK'nın, dini duyguların istismarıyla da FETÖ, DEAŞ gibi kanlı terör örgütlerinin ülkemizde yayılmasını tetiklemiştir. Bütün bu geçmiş tecrübelere rağmen anamuhalefet liderinin hala çirkin ve gayrı ahlaki bir anlayışla ülkemizin tüm değerlerine saldırmasını, dünyanın en büyük kadın örgütü olan ve sayıları 4,5 milyona varan kadın üyelerimizle birlikte dikkatle takip ediyoruz, ibretle not alıyoruz.

Ülkemizin etrafı ateşle sarılmışken devletimizin aleyhine onlarca tuzak hazırlanmışken tüm kurumlarımız ile büyük mücadele başlatmışken devletin başını ve birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza ve ailesine alçakça saldırılmasını reddediyoruz. Apaçık beka tehlikesini adeta tek başına omuzlamış bir lidere acımasızca saldıranların karşısında 15 Temmuz'da durduğumuz gibi biz kadınlar olarak dimdik durmaya devam edeceğiz. Bunu ülkemiz, gözümüz gibi yetiştirdiğimiz evlatlarımız, torunlarımız yani geleceğimiz için yapacağız."

"Gelin kadına yapılan haksızlıklara dayanışma içinde olalım"

Çam, milli duruşları ve değerleri olan, siyasi görüşlerine bakmaksızın ülkenin tüm kadınlarına, "Gelin kadına yapılan tüm haksızlıklara dayanışma içinde olalım. Gelin milli meselelerimizde ayrışmayalım, bir olalım beraber olalım." çağrısında bulundu.

Zirvede iş hayatına dair farklı hikayeleri olan kadınları buluşturmak ve tecrübe paylaşımlarını sağlamak istediklerini belirten Çam, başarılı kadın hikayelerinin gençlere ve girişimcilere örnek olacağını aktardı.

Kadının iş gücüne katılımıyla o ülkenin gelişmişlik düzeyi arasında doğrudan ilişki bulunduğunu ifade eden Çam, güçlü ve büyüyen bir ekonomi için kadın katılımının şart olduğunu belirtti.