28 Nisan 2015 17:12 (Son güncelleme 28 Nisan 2015 17:18)


İSTANBUL

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın direktifleri doğrultusunda 1. Ordu Komutanlığı'nca düzenlenen etkinlikte, dayanışma ruhunu artırmak amacıyla gazilere askerliğin en temel ve en keyif veren vazifelerinden olan piyade tüfeğiyle atış yaptırıldı.

Aralarında Kıbrıs gazilerinin de bulunduğu 130 gaziye yıllar sonra kışlada atış yapmanın heyecanını yaşatan etkinlik, 1. Ordu Komutanlığı adına 23'üncü Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı'nca Hasdal Kışlası'nda gerçekleştirildi.

41 yıl aradan sonra yeniden atış

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı emekli Albay Ahmet Kendigel, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi olduğunu belirterek, aradan 41 yıl geçtiğini söyledi.

Kıbrıs gazilerinin 41 yıl sonra eline silah almasını ve kışlada atış yapmasını sağlayan ilgilere teşekkür eden Kendigel, "Bizlere 41 yıl evvelki anılarımızı yaşattılar ve bizleri o günlere götürdüler. O günler kötüydü ama elimize silah alıp yeniden asker olduğumuzu göstermeleri güzeldi" diye konuştu.

İsabetli atışlar duygulandırdı

Siirt Pervari'de 1991 yılında teröristlerle girilen çatışmada gazi olan Kemal Ünal da en son 25 yıl önce atış yaptığını, ondan sonra eline silah almadığını ifade ederek, 3 atışı da isabetli olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. Ünal, "Demek ki hala bitmemişiz. Vatan için şu anda da göreve hazırız. Çok duygulandım gerçekten" diye konuştu.

Tunceli'de 1998'de teröristlerle girdiği çatışmada gazi olan Yusuf Karakurt ise 17 yıldır profesyonel anlamda atış yapmadığına dikkati çekerek, "Gerçekten çok güzel bir duygu. Kendimle gurur duydum ama kışlada tekrar atış yapmak harika. Anlatılmaz gerçekten" ifadelerini kullandı.

Tekerlekli sandalyeyle geldi

Cizre'de 1989'da operasyonda düşürüldüğü pusuda gazi olan Kemal Sarak da gururlu olduğunu söyledi.

"Onurluyum, şerefliyim. Komutanlarımızla yaptığımız atış müsabakasına çağırarak, bizi onurlandırdılar. Çok yüce duygular içerisindeydim Vatanımı seviyorum" diyen Sarak, 25 yıl sonra eline silah aldığını belirtti.

Organizasyon, atış yapan gazilere günün anısına üzerinde asker ve Türk bayrağı olan maketin hediye edilmesi ve atışlarda en yüksek puanı alan 3 gaziye kupa verilmesiyle sona erdi.