Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir esnafın, fındık fiyatlarının düşmesinin ardından müşterilerine yönelik "fındık getirene kömür ve beyaz eşya" kampanyası görenleri şaşırtıyor.

Alaplı Mollabey köyünde beyaz eşya ve kömür satışı yapan Gürol Öztürk, fındık fiyatlarının düşmesini gerekçe göstererek müşterilerine yönelik takas kampanyası başlattı.

İş yerinde 45 kilogram fındık getirene 1 ton kömür, 16 kilogram fındık getirene mutfak robotu ve 14 kilogram fındık getirene elektrikli süpürge takası ilgi görüyor.

Öztürk, yaptığı açıklamada, 15 gün önce başlattığı kampanyanın ilgi çektiğini belirterek, fındık fiyatlarının son zamanlarda düşmesi nedeniyle müşterilere kolaylık olması için böyle bir kampanya yaptığını kaydetti.

"Fındık fiyatındaki düşüş üreticinin moralini bozdu"

Bölgede son zamanlarda fındık fiyatlarındaki düşüşün üreticinin moralini bozduğunu aktaran Öztürk, "Fındığını satamadığı için de alım güçlüğü çekiyorlardı. Bizde havalar soğumaya başladı önümüz kış diyerek 45 kilogram fındık getirene 1 ton kömür kampanyası başlattık. Ayrıca yine beyaz eşyada da fındık kampanyası yaptık. Evlenecek gençlerimize yönelik 16 kilogram fındık getirene mutfak robotu ve 14 kilogram fındık getirene elektrikli süpürge kampanyaları başlattık. Kampanyalara yoğun ilgi var."

Kampanyadan elektrikli süpürge alan İbrahim Çoşkun da fındık fiyatları düşük olduğu için böyle bir çalışmadan yararlanmak istediğini ve kızının çeyizine elektrikli süpürge aldığını ifade etti.