EL-HALİL -

Filistinlilerin İsrail'e karşı direnişleriyle özdeşleşen Kufiyyeler, Batı Şeria'dan çıkarak, Filistin iç pazarında ve Arap ülkelerinde satışa sunuluyor. 

AA muhabirine konuşan, 1961 yılında kurulan El-Herbavi Kufiyye dokuma fabrikasının 46 yıllık ustası Abdulaziz el-Kereki (61) "Bu zanaat hayatımın bir parçası, onunla büyüdüm. Yaptığım işle, Filistinlilere ait bir zanaat olmasından dolayı da gurur duyuyorum" dedi. 

Fabrikada imalata önceleri tek dokuma tezgahıyla başladıklarını anlatan Kereki, halihazırda atölyede 15 tezgahın olduğunu ifade ederek, "Dokuduğumuz Kufiyyeleri insanların kullandığını görmek bana gurur veriyor. Hayatımın sonuna kadar bu mesleği icra etmek istiyorum" diye konuştu. 

Fabrikanın sahiplerinden Abdulazim el-Herbavi de dokuma tezgahlarının yıl boyunca çalıştığını belirterek, "Kış mevsiminde talep daha da artıyor özellikle gençler kışın Kufiyye kullanmayı tercih ediyor" ifadesini kullandı.

Sadece siyah beyaz renklerde üretilen Kufiyyelere başka renkler de ilave ettiklerini kaydeden Herbavi, "Yeşil, kırmızı ve turuncu renklerde ve Filistin bayrağı renklerinde Kufiyyeler üretiyoruz, modern çağın ihtiyaçlarına göre hareket ediyoruz, çünkü gençler her zaman yenilikler talep ediyor" ifadesini kullandı.