MERSİN

Anamur Belediyesi ile Türk Hava Kuvvetleri'nin yaptığı protokol kapsamında sergilenmek üzere ilçeye getirilen F-4 tipi savaş uçağının montajına başlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki sahili düzenleme çalışmaları kapsamında bir de uçağın sergilenmesini istediklerini ve bu doğrultuda 2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri'ne başvuruda bulunduklarını belirtti.

Başvurunun geçtiğimiz ay kabul edilmesi üzerine protokol imzalandığını anlatan Tuğrul,  Eskişehir’deki 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndan 19,2 metre uzunluğa, 11,77 metre kanat genişliğine sahip F-4 tipi savaş uçağının 3 tırla Anamur'a getirildiğini söyledi.

Tuğrul, montaj işleminin bitmesinin ardından çevre düzenlemeleri de yapılarak uçağın sergilenmeye başlanacağını sözlerine ekledi.

Uçak Bakım Teknisyeni Erkan Akpınar da 8 kişilik ekiple uçağın montajını yaptıklarını belirterek, "Bu uçak F-4 tipi, Amerikan yapımı iki kişilik ağır bombardıman uçağıdır. 10 gün içinde montajını tamamlayarak belediyeye teslim edeceğiz. Emekliye ayrılan bu uçak artık burada sergilenecek" dedi.