HAKKARİ

Uzun yıllar terör saldırıları ve çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesi, çözüm sürecinin ardından huzur ortamının sağlanmasıyla vatandaşların akınına uğruyor.

Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesinde uzun yıllar devam eden terör olayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1,5 yıl önce başlatılan çözüm süreciyle son buldu.

Terör saldırıları ve çatışmaların odak noktasında bulunan bölgeye yıllarca gidemeyen vatandaşlar da güvenlik probleminin ortadan kalkmasıyla adeta Dağlıca'ya akın ediyor.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu ilçede sıcak havadan bunalan çok sayıda vatandaş, serinlemek için Dağlıca bölgesindeki Veregoz deresine gidiyor. Derede, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayacak görüntüler sergileyen Yüksekovalılar, uzun yıllar el değmeyen doğal güzelliğin ve eşsiz manzaranın da tadını çıkarıyor.

Derede serinleyen vatandaşlardan Habip Donat, geçmiş yıllarda çatışmalarla anılan bölgeyi artık rahatlıkla gezebildiklerini belirterek, "Bizler yıllarca bu bölgeye gelemedik. Çok şükür ki çözüm süreciyle bu bölgeye barış ve huzur geldi. Şu an bu güzel yerde, bu soğuk derelerde yüzmenin keyfini yaşıyoruz. Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. Çözüm süreci İnşallah başarılı şekilde devam eder" dedi.

Donat, tek isteklerinin, barış ve huzur ortamının devam etmesi olduğunu bildirerek, Ramazan Bayramı süresince tatillerini Dağlıca bölgesinde geçirdiklerini ve sürekli derede serinlediklerini ifade etti.