MUĞLA

Dünya barışı için 2013 yılının Haziran ayında Fransa’dan yola çıkan İtalyan Gustavo Ignacio, Muğla’nın Yatağan ilçesine geldi.

31 yaşındaki Arjantin asıllı İtalyan Gustavo Ignacio, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa'nın Saint Jean Pied de Port şehrinden yola çıktığını ve 8 bin kilometre yürüdüğünü söyledi. Dünyada barışın sağlanması için yürüdüğünü anlatan Ignacio, Kudüs'e giderek İsa Peygamber'e dünyanın barışa ve huzura kavuşması için dua edeceğini söyledi.

Yolculuğunda 12 çift ayakkabı eskittiğini ve 23 kilo verdiğini belirten Ignacio, her gittiği yerde misafir edildiğini ve kendisine ikramlarda bulunulduğunu ifade etti. Ignacio, Türkiye'deki insanların çok sıcakkanlı olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekiplerinin kendisine soğuk hava nedeniyle kazak hediye ettiklerini anlattı.

17 aydır çadırda veya gittiği yerlerde konuk edenlerin yanında kaldığını söyleyen Ignacio, “En büyük destekçim itfaiye erleri oldu. Bulunduğum tüm ülkelerde ve Türkiye’de, benim yiyecek, giyecek ve duş gibi ihtiyaçlarımı karşılamamda çok yardımcı oldular. Hatta bir itfaiyeci, ismimden çağrışım yaparak bana İlyas ismini koydu” dedi.

Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz ise Ignacio’nun dünya barışı için önemli bir adım attığını belirtti. Oğuz, “genç bir arkadaşımızın dünya barışı için yaptığı yürüyüşe, Yatağanlılar olarak biz de destek veriyoruz” dedi.