Ülkesinde çiftçilik yapan Belyuni, Hama'daki evinin bahçesinde rejim askerlerinin saldırısına uğradı. Keskin nişancılar tarafından 5 arkadaşıyla vurulan Belyuni, götürüldüğü sağlık merkezinde bir ay kaldıktan sonra, kolunda dövme şeklinde yazılan, adı, soyadı ve lakabı sayesinde ailesi tarafından bulundu.

Evli ve 4 çocuk babası 29 yaşındaki Abduvar El Belyuni, yaptığı açıklamada, hayatının en karanlık gününü yaşadığını, keskin nişancıların açtığı ateş yüzünden yatağa mahkum kaldığını söyledi.

Hama'da evlerinin bahçesinde 4 yıl önce rejim askerinin saldırısına uğradığını belirten Belyuni, "Bahçede kendi ürettiğim sebze ve meyvelerim ile ilgileniyordum. Yanımda 5 arkadaşım daha vardı. Bulunduğumuz bölgede o dönemde çok fazla sıkıntılı değildi." dedi.

Bir anda mahallenin etrafını rejim askerinin sardığını aktaran Belyuni, şöyle devam etti:

"O gün rast gele ateş açılıyordu. Ben ailem ve çocuklarımı eve geçirip tekrar dışarıya çıktım. Bahçemdeki arkadaşlarımı eve alacağım sırada onların vurulduğunu gördüm. Çok kötü bir andı, onlara yardım etmeye gittiğim sırada ben de başımdan vuruldum. Ondan sonrasını uzun süre hatırlamadım. Bir ay boyunca yaklaşık 5 ameliyat geçirdim."

Başına isabet eden kurşun nedeniyle felç olduğunu anlatan Belyuni, "Zor bir tedavi sürecinden geçtim. Şu anda belden aşağıyı hissetmiyorum. 4 yıla yakın zamandır yatağa mahkum yaşıyorum. Tüm işleri ve evin geçimini eşim sağlıyor. Ona yanımda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Yatağa mahkum olsam da hayatta olduğum için şükrediyorum. Ülkem için her gün dua ediyorum." diye konuştu.

"Kolumdaki dövme aileme kavuşturdu"

Suriye'deki savaş başlamadan koluna dövme yaptırdığını ifade eden Belyuni, "Hafız Esed zamanında da iç karışıklıklar olduğu dönemde çok insan öldü. Birçoğu ailesine kavuşamadı. O zamandan büyüklerimizden hatırladığım kadarıyla koluna dövme yaptıranlar bir şekilde ailesine kavuşuyordu çünkü çatışma veya hava saldırılarında rejim tüm kimlikleri alıp yok ediyor, bu yüzden onlarca kişi kimsesizler mezarlığına gömülüyordu." dedi.

Komada kaldığı süre içinde ailesinin kendisini hastane hastane aradığını dile getiren Belyuni, şunları söyledi:

"Rejim askerleri saldırı düzenledikten sonra üzerimizdeki kimlikleri almışlar. Tüm hastaneler yaralı dolduğu için bir yakına ulaşmak oldukça zor. Götürüldüğüm hastanede bir ay sonunda görevlilerin kolumdaki adı, hastanenin kayıt defterine yazmalarıyla ailem beni buldu. Çok şükür onlara kavuştum. O günden sonra kendi vatanımızda diyar diyar güvenli bölge bulmak için dolaştık."