NEVŞEHİR - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünü bu dönem tercih eden tek öğrenci olan Esra Sertdemir, fakültede adeta özel eğitim görüyor.

Lisans Yerleştirme Sınavı sonunda, yirminci tercihi olan Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne yerleşen Sertdemir, 6 akademik personelin görev yaptığı bölümde eğitimini tek başına sürdürüyor. Laboratuvarlarda birebir eğitim alma imkanı bulan Sertdemir, ortak derslere ise fakültedeki diğer bölümlerde eğitim gören öğrencilerle giriyor.

Üst sınıflarda 80 lisans öğrencisinin eğitim gördüğü bölümde, 30 yüksek lisans öğrencisi bulunuyor.

Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Karipcin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 kontenjanı bulunan bölümlerinin bu dönem sadece 1 öğrenci tarafından tercih edildiğini söyledi.

"Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası" alınabilmesine rağmen bölümün, rehber öğretmenlerin öğrencileri yanlış yönlendirmesine bağlı olarak tercih edilmediğini savunan Karipcin, "Laboratuvarlarımız hazır şekilde, ek yerleştirmelerde bölümümüzü tercih edecek öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

Kimya bölümlerinin tercih edilmemesinin, ülke geneli bir sorun olduğunu belirten Karipcin, "Önceden bölümümüzün ikinci öğretimi bile tamamen doluydu. Geçtiğimiz yıllarda bölümümüze pedagojik formasyonun kaldırılmasıyla öğrenci tercihleri durdu. Daha sonra bölümümüze pedagojik formasyon verilmesine rağmen Türkiye genelinde öğrenciler kimya bölümünü tercih etmedi" diye konuştu.

Prof. Dr. Karipcin, "Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, kimyager, öğretmen veya iş güvenliği uzmanı olarak görev alıyor. Geçen yıl mezun olan 50 öğrencimizin birçoğu çeşitli sektörlerde işe başladı" ifadesini kullandı.

"Burası yirminci tercihimdi"

Esra Sertdemir ise kimyaya ilgi duyduğu için bu bölümü tercih ettiğini belirterek, "Burası yirminci tercihimdi. Önceki tercihlerimde hemşirelik ve kimya bölümleri vardı. Bölümü okumak için İstanbul'dan geldim. Okulumu bitirdikten sonra laboratuvarlarda kimyager olarak çalışmak istiyorum" dedi.