Kış aylarında dahi kadınların şık çoraptan vazgeçemediği bir gerçektir. Çorap estetik bir giyim için önemli bir konu olmasıyla birlikte, ayakkabı içerisindeki ergonomisi de gözden kaçırılmamalıdır. Ortopedik ayak sağlığı ve rahatına uygunluğuyla birlikte şık çoraplar üreten Penti Çorap, hedef kitlesine yönelik olarak yüzlerce farklı model ile kadınların çorap ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Çorap Alırken Doğru Beden Seçimi

Çorap alırken dikkat edilmesi gereken ilk konu diyebiliriz. Çünkü bedeninize uygun olmayan bir çorap, belinizden düşmesi, diz ve bileklerde oluşacak bollaşma sebebiyle görüntü bozukluklarına ve rahatsız hissetmenize neden olmaktadır. Eğer seçtiğiniz çorabın bedeni size göre büyükse belinizi ve bileğinizi tam kavrayamadığı için bolluk ve potluk yapacaktır. Seçtiğiniz çorap bedeninizden küçük ise hareket esnekliğiniz kısıtlanır, baldır bölgesindeki darlık sebebiyle yürürken ve oturup kalkarken belden düşme yaşanmasına sebep olur. Penti çorap, çorap tercihlerinize yönelik olarak tüm beden seçeneklerine sahip geniş özellikleriyle kolaylıkla dilediğiniz bedene uygun çorapları sizlere sunmaktadır.

Çorap Renk Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Çoraplar bir giysi çeşidi olduğu kadar, yeni nesil üretimler ve günümüz modasıyla, renkli, desenli ve özgün çoraplar haline gelmiştir. Bu noktada kadınların çorap tercihi sırasında Penti Çorap bir çok stil, renk ve model alternatifi sunmaktadır.

Çorapta renk seçimi sırasında, klasik tarz ince çorap tercih edecekseniz, ten renginize uygunluğu, kıyafetinize uygun desende olması ön plandadır. Kalın tarz çoraplarda ise ön plana çıkan özellik giyiminizle uyumudur. Unutulmamalıdırki, Kıyafet ve çorap kombini, güncel moda çizgilerine bağlı olarak veya olmayak, sizlerin beğenisiyle seçilmektedir.

Kıyafetinize uygun çorap seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise, bacak yapınıza uygun desen tercihidir. Bacak yapısı kalın veya büyük bedene sahip kadınlar, küçük gemoetrik şekillere, ufak çiçek motifli çoraplar veya puantiyeli çorap modelleri gibi zarif ve daha estetik görünüm sunan çorap desenlerini tercih etmelidirler. İnce bacak yapısına sahip ve/veya skinny dediğimiz zayıflıkta olan kadınların ise genellikle bacakları tamamiyle saran desenlere sahip Penti Çorap tercih etmeleri, bacakların daha dolgun görünmesini sağlayacaktır.