Çiftlik hayvanları ile zaman geçirmek ister misiniz? Çiftlik hayvanlarının tüm bakımlarını yaparak eğlenceli vakit geçirmek senin elinde. Bunun için mutlaka bir çiftlikte çalışmanıza veya köy hayatı yaşamanıza gerek yok. Sanal olarak da çiftlik hayatını evinize getirebilirsiniz. Çiftlik Oyunu sayfasındaki çiftlik oyunları ile bunu evinize taşımak çok kolay. Bizim Çiftlik veya Büyük Çiftlik gibi online oynanan oyunlar ile bilgisayarınızda ya da mobil cihazlarınızda çiftliğinizi kurup işe başlayabilirsiniz. Online çiftlik oyunları ile artık kendi ahır ve kümesinizi kurup hayvansal ürünler üretebileceksiniz. Yine tarlalarınızda ekin, sebze ve meyve ağaçlarını ekerek onların yetişmesi için çaba sarf edebileceksiniz.

Çiftlik veya ahır hayvanları denilince büyükbaş hayvanlardan inek, küçükbaş hayvanlardan ise koyun akla gelmektedir. Çiftliklerde en fazla beslenen hayvanların başında inekler gelir. Zira onların etinden, sütünden, yağından, derisinden istifade edilir. Çiftçilerin bir çiftlik kurduğunda ilk satın aldığı hayvan inek olmaktadır. Beslenmesi ve bakımı kolay olan bu hayvan çiftçilere her yönüyle maddi kazanç kapısı olmaktadır. Çiftlik oyunlarında da bir çiftlik kurduğunuzda ilk alacağınız hayvan elbette inekler olacaktır. Dolayısıyla oyun yapımcıları ineklere özgü oyunlar üretmiş ve çocukların istifadesine sunmuştur. Bu oyunlar çiftlik oyunları arasında inek oyunları şeklinde kategorize edilmiştir. İnek oyunları ile ineklerin bakımı, temizliği, sütün sağılması, ürünlerin depolanması, pazara yöneltilmesi ve satıştan elde edilen paralar ile yeni ineklerin alınması şeklinde cereyan etmektedir. Bir inek çiftliğiniz varsa, ineklerin sütünden elde ettiğiniz gelir ile ya onların yemlerini alır veya yeni inekler satın alarak çiftliğinizi genişletirsiniz. Ayriyeten çocuklar uysallıkları dolayısıyla inek oyunlarına daha fazla ilgi duymaktadır.

Çiftlik ahırlarının vazgeçilmez ikinci hayvanı koyunlar olmaktadır. İnekler gibi koyunlarda etinden, sütünden ve özellikle yününden istifade edilen hayvanlardır. Dikkat edilecek olursa, koyunu ineklerden ayıran en temel faktör yünleri olmaktadır. Çiftlik oyunları bünyesinde yer alan koyun oyunları genelde onların yünü üzerinden kazanç elde edilmesi üzerine kuruludur. O halde koyunlardan elde edilen kazançların büyük çoğunluğu yünden elde edilir diyebiliriz. Koyun oyunları oynamak isteyen çocuklar onları evvela çiftliğe satın alır. Koyunları besleyip, tüm bakımlarını gerçekleştirdiğinizde yünleri büyüyecek ve kesilecek duruma gelecektir. Yünlerini keserek iplik elde edecek ve bunların satışı ile çiftlik için yeni bir kazanç kapısı açacağız. Küçükbaş hayvanlar arasında sayılan koyunların da uysal yapısı çocukları koyun oyunları oynamaya teşvik etmektedir. İster koyun, isterseniz inek olsun her ikiside çiftliklerin vazgeçilmez hayvanlarıdır. Oyunları da basit ve herkesin ilgisini çekecek mahiyettedir. Çiftlik hayvanları ile oyun oynamanın keyfini de www.ciftlikoyunu.com.tr adresinde yaşamanız temennisiyle...