ANTALYA 

Kemer ilçesinde düzenlenen kampa katılan dünyanın farklı ülkelerinden gelen 110 kursiyer, Alman mental antrenman ve kişisel hedef eğitmeni Dirk Griesdorn'dan hedeflere odaklanmanın inceliklerini öğreniyor. 

Griesdorn öncülüğünde 110 kişi, Kemer ilçesindeki Ayışığı Plajı'nda 5 dönümlük alanda kurulan özel parkurda düzenlenen kampa katıldı.

"Mükemmellik ve Liderlik Akademisi" adıyla düzenlenen eğitim çalışmasına katılanlar, öz güvenlerini kazanmak ve korkularını yenmek için 4 metrelik platformda cam kırıkları üzerinde yürüyor, boğazlarında inşaat demirini büküyor, ağaçlar arasında gerilen halatlar üzerinde dengede kalmaya çalışıyor.

Kendisini başarı ve motivasyon teknik direktörü diye nitelendiren Dirk Griesdorn, cam kırıklarının üzerinden önce kendisi geçiyor. Daha sonra tüm kursiyerler teker teker cam kırıklarıyla dolu platformdan yürüyerek karşı tarafa ulaşıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, birbirini kutluyor.

"Cam üzerinde yürüyen, sorunlara sağlıklı yaklaşıyor"

Eğitmen Dirk Griesdorn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cam kırıkları üzerinde yürürken insanların önce ayaklarının kesileceğini düşündüğünü, beynindeki bu düşünceyi değiştirdikten sonra olayı farklı ve eğlenceli bir deneyim olarak gördüklerini anlattı.

Griesdorn, insanların cam üzerinde yürümeyi başarınca ileriki zamanlarda yaşayacakları sorunlara daha sağlıklı yaklaştıklarını, cam üzerinde yürümenin insanın daha fazlasını başarabileceğinin göstergesi olduğunu savundu.

Korkularını yenmek ve hedeflerine ulaşmak isteyen kursiyerlerin inşaat demirini de boğazlarıyla büktüğünü dile getiren Griesdorn, şöyle konuştu:

"Demir bükme bir oyun veya eğlence değildir. Tamamen mental antrenmandır. Demirler, inşaat demiri. Elle bükülmesi çok zor. Boğazın bir noktasına konuluyor. Sonra hayat için bir hedef belirliyorsunuz ve ileriye doğru adım atınca demir bükülüyor. Mental olarak düşünmedikten sonra demir bükülmez. Demiri bükecek kişinin buna inanması gerekiyor. Eğer inanmazlarsa demir boğazı delebilir. Benim asıl amacım, insanların kendisini yüzde 100 aşabileceklerini göstermek."

Kursiyerler arasında bir de Türk var

Gruba yurt dışından katılan tek Türk olan Mustafa Yavuz, hayattaki amaçlarına ulaşmak için mental antrenman yaptığını söyledi.

Eğitmeni Griesdorn'u yakından takip ettiğini kaydeden Yavuz, "Griesdorn, hayatımdaki hedefimi gözümün önüne getiriyor. O hedefi yakalamak için stresten uzaklaştırıyor. Bir fanusun içerisine sokuyor seni. Stresten uzaklaşınca da acı ve korkuyu hissetmiyorsun. Demiri bükerken acı hissetmedim ama fanusun içerisinden çıkınca hissediyorsun" dedi.

Kursiyelerden Alman Sabrina Postmann de demirin sert olduğunu ancak bükmeyi başarmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Postmann, demiri büktüğü için hayatı ve hedeflerini daha iyi gördüğünü söyledi.