ANKARA 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara, Gazi, Yıldırım Beyazıt üniversiteleri arasında ''Eğitim İşbirliği Protokolü'' imzalandı.


Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan katıldı. 

İmza töreni öncesi konuşan Bakan Avcı, üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma gibi çok temel işlevlerinin yanında, toplumun çözüm bekleyen sorunlarına eğilmesinin meselelerin daha kısa sürede ve etkili bir biçimde çözülmesinde büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Avcı, konuşmasının ardından, bu görüşlerin resmi görüşler olduğunu ifade ederek, ''Metni biraz zorlanarak da olsa okudum. Şimdi özel görüşlerime sıra geldi'' dedi.

Toplantı sürecine ilişkin Bakan olarak değil iletişimci olarak gözlemlerini paylaşmak istediğini aktaran, Avcı, Kamil Aydoğan'ın konuşmasının sonunda salonda uyuyanların sayısının 3 olduğunu ve bunların alkışla sıfırlandığını belirterek, ''Erkan Bey 3,5-4 arasında bitirdi. Ama alkış kuvvetliydi. Sıfırla teslim aldı Süleyman Bey, 2 ile teslim etti. Metin Beyinkini sayamadım çünkü hemen bana geldi sıra. Metine bakarak okumak zorunda olduğum için ben konuşurken kaç kişinin uyuduğunu bilmiyorum ama bu metinle doğrusu ben uyurdum. Dolayısıyla ben herhalde 5-6'yı bulmuşumdur'' diye konuştu.

Avcı'nın konuşmasının ardından üniversiteler ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.