BALIKESİR - Son yıllarda turistik tesis, büyük otel, mağaza ve çiftliklerden siparişler alan Büken, bu tür yerler için büyük ölçülerde dekoratif at arabaları, bunların minyatürleri, saman arabaları, ahşap el arabaları ve faytonlar yapıyor.

Yarım asırdır at arabası imal eden Ahmet Büken (68), yaptığı açıklamada, at arabası imalatçılığının baba mesleği olduğunu, 11 yaşından itibaren bu işle uğraştığını söyledi.

Büken, derslerinin iyi olmasına rağmen okumadığını, çıraklığın daha cazip geldiğini belirterek, bu işi yapmaktan mutluluk duyduğunu ancak çırak bulamadığını dile getirdi.

Uzun zamandır yeni at arabası siparişi almadığı için mevcut at arabalarının onarımlarını yaptığını ifade eden Büken, son yıllarda dekoratif at arabaları, minyatür arabalar, saman araları, ahşap el arabaları ve fayton üretiminden para kazandığını anlattı.

"Minyatür at arabaları üretiyorum"

Büken, artık at arabalarının neredeyse piyasadan çekildiğini söyleyerek, "Yıllardır yeni at arabası siparişi almadık. Artık, otel, restoran, çay bahçesi gibi yerlerde dekoratif eşya olarak kullanılmak üzere at arabaları ve minyatürlerini üretiyorum. Bu iş benim için eğlenceli. Hem zevk alıyorum hem de para kazanıyorum. Gençlere örnek olmaya çalışıyorum. İşi çabucak bırakıyorlar, eleman yetiştiremiyorum." diye konuştu."Bu işi bölgede tek yapan ben kaldım"