Merhaba Vedat Bey Hoş geldiniz. Sizi gördüğümüze mutlu olduk. 
Hoş bulduk, bende mutluyum burada olduğum için.
Birçok kişi sizi tanıyor. Birde sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz? Kariyer yolculuğunuzu bize anlatır mısınız?
Ben 18 yaşımdan beri birçok markaya birçok sanatçıya basın danışmanlığı ve menajerlik yapan biriydim. Çok televizyon kanalında da yapım yardımcılığı yaptım. Ondan sonra hayatımdaki tıkanıklıkları öğrenmek ve aşmak uğruna “Ne yapabilirim?” derken astroloji ile tanıştım. Zaten daha önce hasbelkader yollarımız kesişmişti. Dünyanın ilk astroloji radyosunu kuran kişiyim ben.
Evet öyleymiş astroloji ile nasıl tanıştınız?
İlk haritamı çıkardığımda 18 yaşımdaydım. Esin Uzel çıkarmıştı. Ama şunu fark ettim astroloji bilgisine vakıf olmaya başladıktan sonra,  görüştüğüm tanıştığım hiçbir astroloğun beni doğru yönlendirmediğine.
Hangi açıdan?
Çünkü ben, hayat planımda astrolojiden önce yaptığım işte bir geleceğimin olmadığını haritamdan bangır bangır görüyorlar. Belki gözlerinden kaçtı. Hani onları da incitmek istemem ama eğer birinin haritasına bakıyorsanız, onunla ilgili gerçekleri söylemeniz gerekmektedir. Çünkü astroloji hayatı düzenleyen bir sistem, bilim ve ilim dalı. Bilim ama Allah’ında vermiş olduğu çok güzel bir ilim dalı. Muhteşem bir dizaynla yaratılmış bir sistem. Sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Astroloji Akademisi’nden ileri seviye ve temel seviye dersleri almaya başladım. O sırada astrolojiye bakış açımı tamamen değiştiren bilgime bilgi katan hocaların hocası Oğuzhan Ceyhan ile yolum kesişti. Ve hala ondan astroloji derslerim devam ediyor. Allah kısmet ederse devam edecek. Çünkü ruhuma katıyor, bilgime katıyor. Mayamız tuttu o çok önemli. Alabiliyorum o da sevgiyle veriyor. Allah razı olsun ondan. Sonra tabiki bilgi size gelmeye başladıktan sonra hayatınızda bir takım değişiklikler oluyor. Ben ilk önce astrolojiyi kendi hayatımı düzenlemek için kullanmaya başladım. Zaman kalitesini doğru kullanmadan geçiyor. Mesela, Merkür geriye doğru gidiyorken yeni bir işe başlamamak gerektiğini öğrendim. Zaten bunları biliyordum da daha bir vakıf olmaya başladım. Ondan sonra kendi haritama vakıf olmaya başladım ve haritama göre hareket etmeye başladım. Ben böyle davranmaya başladıkça önümdeki engeller kalkmaya, zincirler kırılmaya ve kapılar açılmaya başladı. Hani bu arada ben Astroloji ne kadar doğru, ne kadar başarılı dedikçe bana her seferinde bir tokat atmaya başladı. Ben her seferinde şüphe duydukça, “Acaba” dedikçe, çünkü bunun muhakemesini yapmam gerekiyordu. İlk önce inanmalıyım ki, inandırabileyim. İlk önce yaşamalıyım ki o yaşanmışlığı verebileyim.  Her seferinde tokadı yedim. Sorgulamak zorundaydım. Sonra kendisiyle iyi geçinmeye başladım. Ben onu sevdikçe o da beni sevmeye başladı. “Acaba olacak mı?, Bıraksam mı? ”gibi söylemler kafamın içinde zorluyor beni. Çünkü kadim bilgilere ulaşmak ve hazmetmek kolay değil.
Herkes yapamaz değil mi?
Herkes yapamaz. 
Hangi özellikleri olması lazım?
Haritanızda bununla ilgili bir takım verilerin olması gerekiyor. bu verilere göre zaten Astroloji dersi veren hoca da sizin kişisel haritanıza bakarak ders vermeye başlıyor.
Her gelen olmuyor yani. 
Olmuyor. Çünkü adamlar haklı, birini yetiştirmek o kadar kolay değil.
Her biriniz birer isim oluyorsunuz. Ne kadar güzel!
İsim olmanın dışında insanlara faydamızın sağlanması önemli. Bazen sosyal medya araçlarından gelen sorulara cevap vermeye çalışıyorum. İnsanların hayatlarına değmeye çalışıyorum. Oğuzhan Ceyhan öğrencileri olarak kar yağdığında doğaya 253 tane kedi evi bıraktık.
Projenizi gördüm, hayvanlar için çok güzel ve duyarlı bir proje. Çok da şirin yapmıştınız kutularda. Sosyal sorumluluk projeleri çok önemli.
Evet. Çok talep geliyor. Ne olur haritama bakın. Tamam, bakalım ama bunun bir bedeli olması lazım. Bedava peynir fare kapanında olur. Bununla ilgili danışmanlık ücretini ödemeniz gerekiyor. Dedim ki madem kar kış kedi evi yapana ufak bir danışmanlık hizmeti verelim. Sağolsun Oğuzhan Ceyhan öğrencileri, öğrencileri diyorum ama hepsi birer astrolog. Biz hala eğitime devam ettiğimiz için öğrenci olarak adlandırıyorum kendimi. Oğuzhan Ceyhan’ın korsanları diyoruz biz kendimize. 250-300 tane kedi evi yaptık. Hem insanların hayatına değdik. Hem o kedilerin hayatına değdik. Bir sihirli değnek aslında. Bunu nasıl kullandığınız önemli. Kendi hayatımda olumlu yönde pozitif değişiklikler oldukça ben mutlu olmaya başlarım.
Her şeyden önce siz yaşadınız gördünüz.
Evet ben yaşadım hala da kullanıyorum. Dedim ki bir kitap yazmalıyım. Bu kitapla insanların hayatını kolaylaştırmalıyım, hayatları değiştirmeliyim. Birikimleri paylaşmalıyım.  Bu kitap kolay ve anlaşılır olmalı. Ayşe teyzenin de okuyabileceği, Mehmet amcanın da okuyabileceği bir kitap olmalı.
Ben de kitabınızı okumaya başladım. Teşekkür ediyorum gönderdiğiniz için çok akıcı, anlatım diliniz çok güzel. Gayet kısa kısa ve öz anlatmışsınız.
Ben çok tepki alıyorum. Okuyuculardan pozitif anlamda tepki alırken, astroloji camiasından da tepki alıyorum. Çünkü astroloji jargonunu kullanmıyorum. Onunda kendi içinde bir dili var. Ben o dille zaten hayatım boyunca konuşacağımı zannetmiyorum.
Daha mı ağır bir dil?
Daha ağır. Yani ben burada 2-3 kelime söylerim. Siz bundan hiçbir şey anlamayabilirsiniz. Astroloji bir şifa kapısı ise, insanların anlayabileceği bir dille insanlara empoze etmeniz gerekiyor. Sonra kitabımı yazmaya başladım. Yayınevim ortada yoktu. Gökyüzünde çok özel bir zaman vardı. O sırada sosyal medyadan insanlara şans oyunu oynatıyorum. Arama motoruna girdim yayınevi yazdım. Karşıma Nemesis Yayıncılık çıktı. 
Biraz da kader mi?
Zamanı doğru kullanmak ve tabi kader. Aradım ve yayınevi de bu yılki planlarında böyle bir şey düşünüyormuş. Ben yazdığım hiçbir yazıyı arkadaşlarıma dahi göstermiyorum. Kitabın bir bölümünü yolladım. İlk görüşüme de şartlarda anlaştık. İkinci görüşmede anlaşmamızı yaptık. Yani zamanı doğru kullanarak bu kitabın oluşmasını sağladık. Kasım ayında çıktı
Hayırlı uğurlu olsun. Birçok insana ulaşacağına inanıyorum. Biz de buradan keyifle duyuracağız kitabınızı. Dikkatimi çeken bir nokta oldu. İnsanların hayatını kolaylaştıracak ipuçları veriyorsunuz. Mesela, sigarayı nasıl bırakabilirler, nasıl zayıflayabilirler, nasıl ünlü olabilirler? Yani bunları nasıl sağlayabiliyoruz?
Ayın büyüme ve küçülme evreleri vardır. Onları kullanarak bir takım olgulara sahip olabiliriz. Ayın küçülme evresinde kurtulmak istediğiniz, bırakmak istediğiniz hangi konu varsa konuyla ilgili niyetimizi edip, başlayabiliriz. 
Niyet etmekte çok önemli adını koyuyorsunuz.
Tabiki niyet etmeden olmuyor. Büyütmek istediğiniz olaylarla ilgili ayın büyün evresini kullanıyorsunuz. Mesela Ay’ın büyüme evresinde rejime başladığınızda olmaz. Daha çok yeme isteği duyarsınız. Gökyüzündeki enerjileri doğru kullandığınızda hayatınız kolaylaşıyor. Sabit yıldızlar var. Hayatımızı gezegenler kadar son derece etkileyen yıldızlar bunlar.  Onları kullanarak ünümüze ün katabiliyoruz. Ama orada etik var. Siz o ünü ne için kullanıyorsunuz.
İnsanların hayrına mı diyorsunuz....
Tabii insanların hayrına mı? Çıkarlarınız için mi? Kötülük için mi? Orada eğer niyetinizi iyiyse o zaman kalitesini pozitif anlamda kullanabiliyor. Ama niyet kötüyse verdiği gibi almasını da çok iyi biliyor. Yani ilahi adalet. 
İnsanlar sizin kitabınızdaki ipuçları sayesinde mi kendi burcuna göre mi ayarlayıp yol alabilir?
Kendi burçlarına göre de yol alabilecek. Aynı zamanda hepimiz için genel bir zaman kalitesi var. Onu da bulabilecekler. Şanslı burçlar için ben, şans oyunlarını oynayabilecekleri zaman ve burçları verdim. Ama bir zayıflamaya başlamak, saçını uzatmak, gürleştirmek istediği zaman hepimiz için genel bir zaman kalitesini verdim.
Biraz da radyo hakkında konuşalım mı?
2011 yılında dünyanın ilk astroloji radyosunu kurdum. İnternet üzerinden yayın yapan bir radyoydu. Medya kökenli biri olarak para kazanmak için yapılmıştı bu. Ama o dönemde teknik sorunlardan ve astroloğun az olmasından dolayı iş yürümedi. Ben Astrolojiyi sevenlerle veya sevmeyenlerle pozitif bir yolda buluşmak istiyorum. Tatlı olsun, güzel olsun ama geç olsun buna razıyım. Yoksa benden iyi kimse medyayı kullanamaz. 38 yaşındayım 20 yıldır bu işin içindeyim. Birçok kişiyi meşhur etmiş biri kendini mi meşhur etmeyecek. Bugün iki tane kelimeyle Türkiye’nin gündemine oturabiliyorum. Yavaş gidiyorum bundan hicap duymuyorum.
2016’da genel olarak bizi özellikle de ünlüleri ne bekliyor? 
2016’nın sonlarına doğru yurtdışından gelecek bir salgın hastalık. Yine hayvanlardan geçen kuş gribi veya domuz gribi olabilir.  Hayvanlardan ve Avrupa’dan gelecek olan bir salgın hastalık Türkiye’yi inanılmaz derecede kasıp kavuracak. Şu anda da ayak sesleri var. Mart ayında da tekrar artacak. Yine 2016 sonlarına doğru Türkiye’yi yöneten büyüklerimizin sağlıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Ülkemiz çok hareketli ve bu onların sağlıksal anlamda bir takım problemleri yaşamasına neden olacaktır. Magazin dünyasında ise 2015’in en çok dikkat çeken noktası benim için Venüs geri hareketteyken birçok ünlünün evlenmesi. Zamanlama doğru değildi. Merkür, Venüs, Mars geri giderken evlilik yapılmaz.
Eskiden insanlar evlenmeden önce Astrologlara sorarlar “Bizim burçlarımız anlaşıyor mu?” diye danışırlarmış.
Eskiler daha bilinçli. Osmanlı sarayda müneccimbaşıları varmış. Yıl 2016 dünya bununla ilgili üniversite kuruyor. Milyar dolarlar araştırmalara harcanıyor. Biz hala ülkemizde bunu fal mı, astroloji mi? tartışması içindeyiz. Yıllardır ilim, bilim dünya üzerinde kullanılıyor. Gözlemler zaten bunun üzerine yapılıyor. İnanmak, inanmamak kişiye bağlı. Adamın biri astroloji karşıtı bir kitap yazmış. İnanın ondaki bilgi bende yok. Birde inkar ederken öyle bir inkar etmek ki, verileri kendisi söylüyor sonra yok diyor. Allah çarpar, yaratmış yani. Tepemizde binlerce yıldız binlerce gezegen boşuna mı duruyor. Buna astroloji dersiniz, gökbilimi dersiniz, ne derseniz deyin. Böyle bir sistem yaratılmış. İnternetten aldığım doğum tarihi doğru ise Murat Dalkılıç ve Merve Boluğur ki Murat beyin Venüs’ü geri hareketli, Merve Hanımınki düz harekette olduğu için 2016 yılında evliliklerinde bir sorun bir problem yaşamaları çok mümkün. Ama insanlar için hayırlı olur inşallah. Hiçbir şey sebepsiz değil, demek ki onların birbirinden alacakları şeyler var. İnşallah burada ben ve Astroloji yanılır. Ömür boyu mutlu olurlar, çocukları olur.
Başka isim var mı?
Kerem Bursin 2016’da baya gündemde olacak. Meryem Uzerli’nin dizisi tam 20.00’de başladıysa aniden yayından kaldırılacak.
20.00’den azıcık önce başladı.
Dikkat ettin mi ona? Yayından kaldırılacak. Zamanlaması doğru değil. Hayatta bir takım şeylerin kolaylaşmasını istiyorsak zamanı doğru kullanmayı öğreneceğiz. Ya kaymağını yiyeceğiz ya da sopasını. Seçim bizlerin.
Astroloji ile ilgilenmek isteyen gençlere neler önerirsiniz?
Profesyonel insanlardan eğitim alın. Bunun için tek bir adres var: Oğuzhan Ceyhan. İlla ki profesyonel olarak astroloji yapmanız gerekmiyor. Kendi aileniz ve çevreniz için kullanabilirsiniz. Öğrenemiyorsanız haritanıza vakıf olun. Hangi gezegeniniz ileri hangisi geri hareketli bunları bilin. Bunların hareketine göre hayatınızı düzenleyin. Kitapları alın okuyun. Anne babalara şunu öneririm küçük yaşta çocukları bu ilim ve bilimi muhakkak ilgi alanı olarak sokmalarını tavsiye ederim. Astroloji ile hayatlarını kolaylaştırabilirler. Ders çalışırken astrolojiyi kullanabilirler. Merkür saatini ve gününü takip ettiklerinde zihin daha kolay alabilir.
Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Eğitimime devam etmek. Çünkü bunun sonu yok. Ben işin renkli kısmıyla ilgilenmeyi seviyorum. Bir haritaya baktığınızda haritanın negatif ve pozitif yönlerini görebiliyorsunuz. Ben pozitif yönlü bir insanım. Ama dün akşam bugünün ve ilerisi günlerin haritasına baktığımda mutsuz oldum. Zorlu günler bizi bekliyor. Sabahleyin kalktım. Bir sürü bebek ölmüş bir sürü insan ölmüş. Yazıyorsunuz sonra 12 saat sonra yaşıyorsunuz. Hepimiz bunalmış durumdayız. Biraz işin renk ve eğlence kısmını kullanalım ve hayatı kolaylaştıralım. Mutlu edelim. Çünkü mutsuzuz. Her an gözümüzün önüne bir şey gelebiliyor. Yolda yürürken aç bir insan. Biraz gülelim ve eğlenelim. Popüler Astroloji yapmak istiyorum. Yine bu lafımdan dolayı birileri elini kolunu sallayacak. 
Herkesin daha uzmanlaştığı bir alan olabilir değil mi?
Tabiki sağlık astrolojisi, ekonomi astrolojisi.. Benimkine neşeli Astroloji diyelim. Yazmaktan keyif alıyorum. Ve insanlar bundan hoşlanıyor. Anlayabildikleri dilden konuştuğum için diyalog kurabiliyorum onlarla. Onların da hoşuna gidiyor.  Onlara bir şey verdikçe dua ediyorlar. Seninle ilk tanıştığımızda grip rahatsızlığı atlatıyordum. Orada geçmiş olsunlar, dualar… Bundan daha büyük bir ödül yok. Hayatım boyunca geniş kitlelere hitap eden bir tarafta oldum ama ben değil PR’ını yaptığım şarkıcı olmuştu şimdi ben onlarla birebir muhatabım. Sevilmek güzel, dua almak güzel. Bu işte kariyer yapmak istiyorum, bu işle ilgili projelerim var. İmza günlerim başlayacak. Televizyon programım başlayacak. 


Çok hızlısınız, yavaş da değilsiniz. Kitap yazmaya devam edecek misiniz?
Ama işte vaat edilen yere gittiğimiz takdirde sistemleri yok. İyi niyetli olduğunuz takdirde her şey onunla başlıyor. Pozitif enerji, pozitif enerjiyi çağırıyor. Bende pozitifim bu konuda, pozitif olmaya da devam edeceğim. Astrolojiyi sevsinler, faydalansınlar. Ben hayatımı değiştirdim. Uzun süredir görüşmediğim arkadaşlarım sana ne oldu diyor. Bir sihirli değnek değdi. Sen kendin baştan dizayn ediyorsun. Sadece hayatımda Astrolojiyi kullanıyorum. Saçı mı bile kestirirken Astrolojik verilere göre kestiriyorum. Bu da bende çok büyük değişikliğe sebep oldu. Sihirli bir değnek. Kitabın ismini de Astroloji ile hayatınızı değiştirin koydum. Mümkün mü? Mümkün. 2017’de tekrar bir kitap geliyor. Eğer bundan faydalanmayacaklarsa ikinci çıkacak kitap satmayacak demektir. Ya da ilgi görmeyecek demektir. Ben kendime güvendiğim için ikinci kitaba başladım. Yayınevim sağolsun, mayamızda tuttu. Yazmaya devam edeceğim, sevdim ben bu işi keyif alıyorum.
Sizi tanıdığım için çok mutluyum. Pozitif enerjinizi aldım. Bende pozitif bir insanım. Sevginin mucize olduğuna inanıyorum, gülümsemenin de en güzel iletişim aracı olduğuna inanıyorum. Siz de gayet pozitif bir insansınız, bu yüzden ortak bir enerjimiz tuttu, güzel bir röportaj ortaya çıktı diye düşünüyorum. Ve size teşekkür ediyorum
Ben de teşekkür ederim. Ayrıca bu güzel buluşmaya vesile olan Astrolog Özlem Çetinkaya Yılmaz’a da teşekkür ederim.