TEVFİK ERK/İSTANBUL - Ülkemizin her bir köşesi adeta cennetten bir köşe ama Artvin bir başka güzel. Doğa kendini saklamış, sarp geçitleri ve dik yamaçları insanlara geçit vermez bir halde. El değmemiş doğanın güzelliği şehri göreni büyülüyor, doğanın kendi haline bırakıldığında ne olacağına adeta bir kanıt gibi.
Artvin’i şimdiye kadar hiç görmedim. Görmekte kısmet olmadı.  Son günlerde Artvin  Valiliğinin yoğun bir tanıtım çabası içinde olduğunu gelen haberlerinden  görmek mümkün. Bu kadar güzel bir ilimizi görmemek büyük bir kayıp.
Artvin’in ekonomik kalkınmasında en büyük payın turizmde olduğunu fark eden Artvin Valisi Necmettin Kalkan ,ilçe ilçe, köy köy dolaşıyor. Köylülerle konuşuyor ve tespitlerini yapıyor. Ev pansiyonculuğunu nasıl  geliştirebilirizin hesaplarını yapıyor. Aynı zamanda Artvin ilinin bu dünyada görülmesi gereken bir cennetten köşe olduğunu fuarlara katılarak anlatmaya çalışıyor. Doğal yaşamın dünyada çok büyük prim yaptığı günümüzde Artvin ili bundan pay almalı diye kolları sıvayan Vali Necmettin Kalkan’ı tebrik etmek lazım. Büyük kentlerde yaşayan Artvin’li iş adamları da kolları sıvamalı, Artvin’i tanıtmak ve kalkınması için çaba harcayan Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ın kapısını çalmalılar.
Günümüzde doğal güzellikleri bulmak, bulduğumuzu muhafaza  etmek  gerçekten zor. Bu zorluklar içinde mücadele eden yöneticileri de tebrik etmek lazım. Tebrikler sayın valim.