Denizi, doğası, tarihi, kültürü ve eğlencesiyle her sene onbinlerce turistin tercihi olan Akdeniz Bölgesi'nin güzide şehri Antalya, dolu dolu tatil yapmak isteyenlere birçok alternatif sunuyor.

Antalya deyince akla ilk gelen denizidir kuşkusuz. Binlerce turistik tesisin yer aldığı Kemer, Kumluca, Konyaaltı, Lara, Belek, Side, Manavgat, Sorgun, Alanya, yerli-yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Akdeniz'in sıcak iklimi nedeniyle mayısta başlayan deniz sezonu, ekim sonuna kadar devam ediyor.

Tatil köyü konseptinden sıkılan ve alternatif tatil seçeneklerini tercih edenler için Antalya'da doğa harikası, tarih ve kültür kokan tatil noktalarını bir araya topladık.

Deniz, doğa ve tarihle iç içe tatil için Olimpos



5 yıldızı otel konforunda bir tatil geçirmek yerine sırt çantalarını kapıp doğa, deniz, tarihle iç içe sakin ve dingin anlar yaşamak isteyenlere Olimpos, benzersiz tatil deneyimi sunuyor.

Antik Likya'nın mitolojiye konu olan en önemli liman kentlerinden biri olan Olimpos, aynı zamanda korsanların barınağı olarak da tarihte yerini almıştır.

Akçay Nehri ile ortadan ikiye bölünen Olimpos, 3200 m2'lik sahili, bungalov ağaç evleri ile doğal bir ortam sunuyor. Orta Çağ'dan kalma yapı kalıntıları, antik mezarlar, tiyatro kalıntıları ile ziyaretçilerini tarihte büyüleyici bir yolculuğa çıkartıyor.

Olimpos nerede? Nasıl giderim?

Antalya'ya 85,7 km uzaklıkta Kumluca ilçesinde yer almaktadır. Antalya Havaalanı'dan Olimpos'a giden araçlar bulunmaktadır.

Adrasan



Olimpos'a komşu olan ve muhteşem bir koya sahip olan Adrasan, Helenistik çağlardan izler taşıyor.

Adrasan ziyaretçileri, bölgenin ortasından geçen nehrin etrafında konumlanmış tesislerde doğayla iç içe konaklamanın keyfini yaşıyor.

Yüzme, surf, dalış, su kayağı gibi sportif aktivitelere kucak açan 2 km'lik sahili, doğal güzelliğiyle iç içe, huzurlu bir tatil imkanı sunuyor.

Adrasan nerede? Nasıl giderim?

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Adrasan'a Antalya Havaalanı'ndan ulaşım bulunmaktadır.

Kaş



Antalya ile Muğla arasında kalmış masmavi, küçücük bir yarımada...

Doğal plajları, mütevazi pansiyonları, kamp alanları, antik kent kalıntıları ve Yunan adası Meis'e olan yakınlığı ile ziyaret eden herkesi kendine hayran bırakacak bir sahil kasabası Kaş.

Eski adı Antiphellos olan, Likya tarihine tanıklık etmiş bu küçük cennette mavinin her tonuna doyabilirsiniz.

Cumbalı evler, küçük taş dükkanlar, Likya döneminden kalma lahit ise Kaş'ın en güzel sembolleri.

El değmemiş, bir doğa harikası olan Kaputaş Plajı, görülmesi gereken yerleden biri. Bembeyaz kumu olan Kaputaş Plajı'nda duş dahi bulunmuyor.

Kaş nerede? Nasıl giderim?

Antalya il merkezine 220 km mesafede yer alan Kaş'a Antalya Havaalanı'ndan shuttle'lar ile ulaşabilirsiniz.

Manavgat



Antalya'nın doğal güzelliklerinden birkaçı da Manavgat'ta bulunuyor. Meşhur Manavgat Şelalesi, her yıl binlerce turist ağırlıyor.

Manavgat Şelalesi'nin serin ve bol mineralli suyunda yüzebilir, eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Bir tabiat harikası olan Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda kampçılar için konaklayacak alanlar bulunuyor, Milli Park içerisinde rafting ve kano sporları da ağırlıklı olarak yapılıyor.

Manavgat ilçesinde, çam ormanları arasında bulunan Seleukeia Antik Kenti ise farklı ve mistik havasıyla gezilip görülmesi gereken tarihi yerlerden.

Manavgat nerede? Nasıl giderim?

Antalya merkeze 65 km uzaklıkta bulunan Manavgat'a Antalya Havaalanı'ndan servisler bulunmaktadır. Antalya'nın doğa ve tarih ile iç içe tatil merkezlerine gitmek için bir uçak bileti yeterli. SunExpress ve diğer havayolları ile kısa sürede ulaşabileceğiniz Antalya için bavullar hazırlansın. :)