ANKARA

İddiaya göre, Cebeci Tellikaya Sokak 12 numaralı binanın kapıcılığını yapan soyismi belirlenemeyen Adem isimli kapıcı, apartman yöneticisi sınıf öğretmeni Kezban Doğan'ı, akşam saatlerinde borulardan su geldiğini söyleyerek kazan dairesine çağırdı.

Bir çocuğu Aydın'da okuyan, diğeri Antalya'da çalışan, kocası da Kırşehir'de bulunan Kezban Doğan, dairesinin kapısını açık bırakarak kazan dairesine indi.

Geç saatlerde daire kapısını açık gören ve içeride Doğan'ı bulamayan bir komşusu, şüphelenip olayı öğretmenin yakınlarına ve polise haber verdi.

Polis, binada Doğan'ın yakınları ve kapıcıyla arama yaptı. Polis, kazan dairesindeki aramayı tamamlayıp dışarı çıkmak üzereyken, bir apartman sakininin kazan dairesinin kuytu bir yerinde kadın saçı fark etmesi üzerine Kezban Doğan'ın cesedi bulundu.

Boynu kırılarak yaşamını yitirdiği belirlenen Doğan'ın cesedi, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, cinayet zanlısı olarak kapıcı gözaltına alındı.

Öğretmen Kezban Doğan'ın yakınları ile Kırşehir'den gelen kocası Yunus Doğan, gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada, yönetici Kezban Doğan'ın kapıcıyla aidat meselesi yüzünden tartıştığı ve bu konuyla ilgili kat malikleri toplantısı düzenlemeyi planladığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.