AKSARAY  - Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu (FCI), Anadolu'ya özgü bir köpek türü olan ve ''Anadolu Aslanı'' olarak da bilinen Aksaray Malaklısı için ırk çalışma başlatacak.

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köpek Irkları Kinloji Federasyonunun (KIF) Türkiye'yi kinoloji ve köpek ırkları ile ilgili dünyada temsil etme yetkisine sahip tek organizasyon olduğunu söyledi.

KIF'ın Uluslararası Köpek Irkları Federasyonunun (FCI) üyesi olduğunu ifade eden Tıpırdamaz, ''KIF, FCI'nın talebi doğrultusunda Aksaray Malaklısı ırkı için izleme çalışması başlatacak. Biz de bu çalışmanın ön hazırlıklarına başladık'' dedi.

Aksaray'da özel yetiştirme çiftlikleri bulunan Aksaray Malaklısı'nın yöreye özgü, çok değerli bir çoban köpeği ırkı olduğunu belirten Tıpırdamaz, uluslararası bir ırk olarak kabul edilmesi için yapılacak çalışmanın önemli olduğunu belirtti. 

KIF yetkililerinin 20 Nisan'da Aksaray'a gelerek ''Aksaray Malaklısı Köpek Irkı'' üzerinde bir dizi çalışma yapacağını ifade eden Tıpırdamaz, Aksaray Malaklısı için köpeklere izleme çipi takılacağını, köpeklere tanıtım belgeleri verileceğini söyledi.

Tıpırdamaz, dernek üyelerinin veya Aksaray Malaklısı köpeği bulunan vatandaşların, kayıt çalışmaları için 20 Nisan'a kadar köpeğin profilden çekilmiş iki adet fotoğrafıyla derneğe müracaatta bulunmalarını istedi.