ŞANLIURFA - Türkiye'de sınıra yakın köylerde akrabalarının yanına sığınan Suriyeli Kürtlerin ihtiyaçları, köy köy gezen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından karşılanıyor.

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak, sığındıkları Türkiye'deki akrabalarının yanında zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli Kürtlere  AFAD ekipleriyardım ulaştırmaya çalışıyor.

AFAD Suruç Genel Lojistik Depo Sorumlusu ve Yozgat İl Müdürü Halil İbrahim İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye girişlerin başlamasının ardından ekibiyle sınıra yakın Suruç ilçesinde görev aldıklarını söyledi.

AFAD başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, hayırseverler ve uluslararası kuruluşlardan gelen yardımları koordine edip ihtiyaç olan yerlere gönderdiklerini belirten İbiş, gelen yardımların hepsini kayıt altına aldıklarını ifade etti.

Daha sonra yardımları, Suruç Kriz Yönetim Merkezi'nin talebi doğrultusunda geçici barınma merkezleri ile sosyal çalışmacıların belirlediği köylere ulaştırdıklarını anlatan İbiş, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye sığınanların hepsinin akraba bağlantıları var. Köylerde ve mahallelerde kalıyorlar. Biz de köyleri gezerek bunlara ulaşıyoruz. Bugüne kadar 90 köye ulaştık. İhtiyaç sahibi misafirlerin yerinde tespitlerini yapıp ertesi gün nokta atışıyla imza karşılığında dağıtım yapıyoruz. Çadırlarda ve geçici barınma merkezlerindeki 24 saat içinde misafirlerimize ne gerekiyorsa karşılıyoruz. Elimizde olmayanları da AFAD'a ve kriz merkezine bildiriyoruz."

Kurdukları çadır kentlerin yaklaşık 12 bin kişiye hitap ettiğini dile getiren İbiş, doluluk oranının ise şuanda 9 bin civarında olduğunu, ihtiyaç duyulması halinde yeni çadırlar kurabileceklerini sözlerine ekledi.