ANKARA -  Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının tam kapasiteyle hizmete girmesiyle toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladığını hatırlatarak, THK Üniversitesi'nin havacılık ve uzayla ilgili uzman personel yetiştirdiğini söyledi.

Ban, 3. havalimanında ihtiyaç duyulacak pilot, teknisyen ve kabin memurlarının Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden mezun olacak öğrencilerden oluşacağını dile getirdi.

Boeing firmasının yaptırdığı bir araştırmaya göre, dünyada yaklaşık 5 bin kabin memuru açığının bulunduğunu ifade eden Ban, ''Araştırmaya göre, 2030 yılına kadar dünyada, 600 bin kabin memuru, 600 bin uçak bakım onarım teknisyeni ve 400 bine yakın da pilota ihtiyaç duyulacak. Bu açığı da bizim üniversitemizin mezunları kapatacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Havacılık ve uzayla ilgili personel yetiştirmeye çalışıyoruz. Birkaç yıl sonra doktor pilotları havada görmeye başlayacaksınız.'' diye konuştu.

Yeni havalimanının yeni işgücü ve istihdam anlamına geldiğini dile getiren Ban, bu açığın kapatılması için ortaokul ve liselerin müfredatlarına havacılıkla ilgili derslerin konması gerektiğini, böylece yeni nesillere havacılık sevgisinin aşılanacağını söyledi.