Hazırlayan: Astrolog Özlem Çetinkaya Yılmaz

Yılın ilk önemli transiti ile yeni yıla, 2 Ocak 2018’de yazın Ağustos’tan beri retro harekette olan, “ani ve beklenmedik olayların gezegeni”  URANÜS’ün direk hareketine dönmek üzere yavaşlamasıyla giriyoruz.

Bununla birlikte yazdan beri, içe doğru çalışan Uranüs’ün bu “sıra dışı” enerjisinin, tam tersi 2 Ocak’tan sonra harekete geçtiğini görebiliriz.

Özgürlükçü hareketler ve aniden sürpriz gelişen olaylar, daha önceden eşi benzeri görülmemiş bir tarih olarak, takvimlerde yerini alabileceğini gösteriyor gökyüzü.

Uranüs’ün bir sonra ki retrosu 7 Ağustos 2018’de başlayacağından; bu tarihe kadar hareketli bir yılın ilk yarısından bahsedebiliriz. 

Uranüs’ün 15 Mayıs’ta Boğa burcuna geçişi ile ani beklenmedik, toprak hareketleri, sınırlar ve “varlık” (mal varlığı)  ile ilgili konularda ani beklenmedik olaylara dikkat çekecek Uranüs Boğa burcundan geçerken. Bu transit 15 Mayıs 2018’dan 26 Nisan 2026’e kadar süreceğinden yeni tip enerjinin “topraklar” üzerinde özellikle, ısrarcı enerjinin süreceğini anlatıyor. 

Bu tarihler arasında 15 Mayıs 2018’dan 26 Nisan 2026’e kadar olan süreçte, “siyasal” toprak hareketleri olacağı muhtemel durumlar gibi; doğal yönden depremler, kasırgalar yolu ile de değişecek topraklardan söz edebiliriz. 

Bu enerji Türkiye için nasıl çalışacak dersek?

2 Ocak 2018’de Uranüs’ün direk hareketine dönmesi ile; Türkiye için bunun anlamı: müttefik olduğu ülkeler ile, Ağustos ayından bu yana (3 Ağustos 2017) içe çalışan enerjinin, bu tarihten itibaren ani beklenmedik sıra dışı olaylar olarak, “özgürlükcü” hareketler, ani ve sıra dışı çıkışlar şeklinde çalışacağını görebiliyoruz.

Türkiye’nin üye olduğu NATO, AB, BM ve UNESCO gibi gruplar tarafından; bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş girişimler görebiliriz.

Beklenmedik bazı tarihi olaylar yaşanabilir. (15 Mayıs 2018-26 Nisan 2026 arası)

Dolayısı ile yıla; “hızlı ve sürpizlerle dolu” bir şekilde gireceğimizden söz edebiliriz.

Ocak ayını bitirmeden, 31 Ocak’ta Aslan- Kova aksında yılın ilk AY TUTULMASINI yaşayacağız.

Ankara merkezli çizilen bu Ay Tutulmasını, Dünya astrolojisine göre ise yorumladığımızda; 

Halkın durumunu, yönetimsel şeklini, becerilerini açığa çıkarıp, gözler önüne seren bir Ay Tutulması olabileceğini görebiliyoruz.

İktidar için ise;

  • Diplomatik ilişkileri
  • Ekonomik durumu
  • İkili ilişkileri  ile de, açığa çıkan bir durum olarak yaşayabiliriz yılın bu ilk Ay Tutulmasını.

Diğer taraftan bu AY TUTULMASI; Türkiye’nin 2-8 aksında gerçekleşeceğinden ; Türkiye’nin ekonomik durumunu ve (3-9 burçlarını da yönettiğinden) eğitim konuları, basın , yayın, ticaret / ihracat, yurt dışı konuları ve komşu ülkeler ile ilgili bir açığa çıkış yaşanacaktır. 

Ay TUTULMASINI takiben, özellikle komşu olduğumuz ülkelerle birlikte yurtdışı temalı ticaret konularımız ile ilgili henüz net olmayan konular 6 ay içinde netleşecek ve şekil alacaktır.

Bundan başka AY TUTULMASININ TÜRKİYE için olan diğer konularına bakarsak, şu konulara da ışık tuttuğunu görebiliriz.

  • Basın, gazeteciler, öğretmenler, eğitim hayatı ile ilgili bir açığa çıkışın yaşanacağı bir AYTUTULMASI olabilir.
  • Yüksek eğitim alanında, akademisyenlerin, din adamlarının muhtemelen ilahiyatçılarının da yaşayacakları kayıpları konu eden bir Ay TUTULMASI yaşanabilir.
  • İktidar alanında ani beklenmedik bir kayıp söz konusu olabilir. 
  • Kriz ve kaos sonucu iktidarda kayıplar görülebilir. Fedakarlıklar söz konusu olabilir. Veya bazı iktidarda olan kişilerin “kurban edilmesi” durumları yaşanabilir.
  • Yurtdışı ile ticaret konuları, yabancılarla yapılan işlerde bazı kayıplar söz konusu olabilir. 

31 Ocak’tan itibaren; tüm yıla yayılacak “kadersel” bir enerji olabileceğini bilmekte fayda var.

Bu AY TUTULMASIN’dan sonra, yılın ilk GÜNEŞ TUTULMASINI 16 Şubat 2018’de Kova burcunda yaşayacağız.

Bu Merkür kavuşumlu “Parçalı Güneş Tutulması” Türkiye için, özellikle

  • Yüksek eğitim, akademisyenler
  • İlahiyat ve din adamları
  • Yurtdışı ile ticaret, ihracat ve lojistik
  • Seyahatler, deniz aşırı yerler
  • Yurtdışı, yabancılar
  • Hukuk, mahkeme ve hakimler

olan alanlarda bir takım anlaşmaların yapılacağı ve yeni “fark yaratan” başlangıçların yapılacağı bir sürece doğru gireceğiz.

Bu tutulma “halk” için;

  • Yüksek eğitim alanında, dini alanda bir kimlik kazanmak amaçlı olarak, organizasyonlar yapılabilir.
  • Halkın kimliğini ortaya koymada, bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş farklı bir şekilde bunu ortaya koyacağı gözlenmekte. Türkiye bu konu da yepyeni girişimlerde bulunabilir. Ve bu yeni girişimlerinde “FARK” yaratır.
  • Hukuk ve adalet için halk kendini otaya koyabilir.
  • Yurtdışı ile ticaret konularında ile yeni başlangıçlar 
  • Mülteciler konusunda müttefik ülkeler ve organizasyonlar tarafından yaptıkları ile (aldığı sorunluluklarla), takdir görmek istiyor olabilir. 
  • Müttefik ülkeler ve üye olunan AB, NATO veya G20 gibi organizasyonlar tarafından ülkenin maddi durumunu değişime uğratacak, yeniden yapılandırmaya götürecek yaptırımlar uygulanabilir.

Bu tutulma “İktidar” için;

Türkiye’nin Uranüs’ü ile NEPTÜN exact kavuşumda. Venüs ile de 7 orbluk kavuşumda.

Dolayısı ile bu iktidarın, ani beklenmedik olaylar nedeniyle yaşanacak hayal kırıklıklarına ve diplomatik ilişkilerde “özgürleşme” ihtiyacı içinde olacağını gösteriyor. Dolayısı ile bu diplomatik süreçte beklenmedik gelişen olaylar karşısında köprüler atılabilir.

Bu süreç bazı “maddi” kayıpları da gündeme getirebilir.

Bu enerji, 16 Şubat’tan itibaren tüm yıla yayılabilecektir.

9 Mart 2018 itibari ile bolluk ve bereket gezegeni JÜPİTER, retro hareketine başlayarak, abartılı enerjisini sunmakta sınırı aşabilir.

Jüpiter dokunduğu yeri büyütüp, genişletecek ve bereketlendirir. Ancak retro hareketi başladığında bu bereketlenme enerjisi olumsuz yönde gelişebilir.

Jüpiter transitini Akrep burcunda sürdürdüğünden ve ülkemizin burcunun da Akrep olmasından dolayı; Jüpiter’in retro olacağı 9 Mart 2018 ile  10 Temmuz 2018 arası bu enerjinin olumsuz tarafını ülke olarak yaşayabiliriz.

Her şeyi “abartılmış” şekilde yaşayabiliriz.

Jüpiter Akrep’te iken; “geniş bilgiyi derinlemesine” öğrenmek istersiniz. Hiç bir şeyi yüzeysel ele almaz, en ince noktasına kadar bilmek isteriz. Adeta bu süreçte kadim bilgiyi kazarak çıkartırız.

Jüpiter Akrep burcundan geçerken; “yoğunluğu ve derinliği” ile sizin hayatınızda ki yerini vurgular.  Jüpiter geniş bir şekilde bereketini sunarken bunu “açık, açık” değil gizlice göstermeden ve gizemli bir şekilde yapacaktır. Ve ele aldığı bir konuyu, bereketlendirip, mükemmelleştirirken, bunu tutku ile yerine getirecektir.

“Tutulamayacak sözlerin verildiği” bir süreç olabilir. Ve bunu abartılı şekilde ortaya koyan bir enerjiden söz edebiliriz.

Ancak Jüpiter retro hareketine başladığında; hayatımızdaki vizyonlarımızı, ideallerimizi ve inanç sistemimizi gözden geçirmek gerekir.

Bu süreçte özellikle aldatmalardan, manipülasyondan, arkadan iş çevirmekten uzak durmak gerekir. 

Her türlü gizlilik, dedektiflik, ajanlık, yer altı dünyası ve derin devlet bu retro süreçte “sorun”  olarak yaşanabilir.

Dolayısı ile ilkbahar ve yaz süreci, hareketli bir döneme işaret ediyor. 

10 Temmuz’dan itibaren ülkemiz için bereketli bir dönemden söz edebiliriz.

Bundan başka ülkemiz için önemli olan Jüpiter’in Akrep burcunda ki bu transitinde (12yılda/bir), Jüpiter son cömerliğini de Akrep burcundan çıkmadan önce ki son haftada yerine getiriyor.

Yılın sonuna doğru Jüpiter Akrep burcundan çıkmadan son etkisini de “şifalanma” olarak sunabilir.

Bu da ülkemiz için “yaraların sarıldığı” bir süreç olarak gerçekleşebilir.

Türkiye yılın ilk MERKÜR retrosunu 23 Mart’ta yaşayacak.

Dolayısı ile haberleşmede sorunlar ve iletişimde yanlış anlaşımlardan dolayı doğacak sorunları 23 Mart ile 15 Nisan 2018 arasında yaşayacağız.

Türkiye bu Merkür retrosunu, özellikle müttefik olduğu ülkeler ile; “yanlış anlamalara ve anlaşılmalara dayalı” iletişim sorunları olarak yaşayacaktır.

Ayrıca iletişimde ve haberleşmede, sorunlar, aksaklıklar ve engellenmeler yaşanabilir. Bu süreçte internette,Twitter ve Facebook gibi platformlarda da erişim sekteye uğrayabilir.

“Bilgi hırsızlığı” da yine bu sürecin diğer temalarından biridir. Dolayısı ile 23 Mart ile 15 Nisan 2018 arasında teknoloji ve iletişim sorunları ile mücadele edebiliriz.

Bu yıl için önemli olan bir başka tarihsel randevü de; 2 Nisan 2018 (öncesi ve sonrası olan 15 gün) olan zaman dilimidir.

Astrolojide gökyüzünün iki “kötücül- malefic” gezegeni olarak adlandırdığımız MARS ve SATÜRN;  2 Nisan 2018’da, güçlü olarak enerjilerini ortaya koydukları Oğlak burcunda Türkiye’nin “açık düşmanlar” evi olan 7.evinde kavuşum yapıyorlar.

7.ev ayrıca  güçlü evlerden biri olduğundan bu iki “kötücül” gezegenin yaptığı kavuşum ile enerjilerini güçlendirerek, Türkiye’nin “açık düşmanlar” evinde bu etkiyi ortaya koyacak olmaları oldukça düşünüdürücü…

Bu konum Türkiye için; 

Düşmanlarımızın “güç birliği” yapacakları  olarak açıklanabilir.

Yıl yorumu yaparken; mümkün olduğunda gelecekten bahsederken “pozitif”  olan olaylardan bahsetmek ister bir astrolog.

Ancak böylesine bariz bir gökyüzü vurgusunu görmezden gelemiyorum.

Mars Satürn kavuşumunun yükselen derecesi  07°02’/Kova, natal Mars’ımız olan 07°23’/Kova ile kavuşum yapıyorlar.

Bu da Türkiye’nin girişimlerini, eforunu tetikleyen bir durumu gösteriyor. Bu tetiklenme Kova burcunda da gerçekleştiğinden, daha önceden “eşi benzeri görülmemiş” bir durum ile tezahür edeceğini tahmin etmek zor değil.

Bu haritalar, Nisan başında gerçekleşen gökyüzü konumuna göre, bir taraftan ülke içinde muhalefetin uğrayacağı saldırıları da gösterirken; diğer taraftan yurt dışındaki “açık düşmanlarımızın” güçlenerek “güç birliği” ile karşımızda duracaklarını gösteriyor.

Halkı temsil eden, Tr AY 09°08’/Akrep ile, ülke liderini temsil eden natal GÜNEŞ 05°18’/Akrep;  (Mars ile Satürn’ün kavuşum yaptığı bu haritada)  kavuşum yapmaları,   düşmana kaşı, halk ile ülke liderinin birlikte hareket ettiklerini  gösteriyor.

Transit MC- Tepe noktası 08°05’/Yengeç; ile Türkiye’nin  natal PLÜTO  12°20’/Yengeç SRx yaptığı kavuşum, ülkenin tepesinde ki güçlü, “yıkıcı enerjiye hakim orduyu” gösteriyor.

Bu konumlanmalardan çözeceğimiz; ülkenin askerlerinin, “açık düşmanlarımız” ile karşı karşıya gelişleri,  Nisan başına rastlıyor diyebilirim. 

Bu karşı karşıya geliş ille fiziksel olmak zorunda değil, ancak bu süreçte bir hareketlenme olması muhtemel, gökyüzü konumuna göre: Bazı yaptırımlar ve bir takım yeni değişimlere zorlayan, “karşı ataklarla” karşılaşabiliriz.

Bu süreç Türkiye’nin ortak kazançları olan alanı da etkiliyor. Yani daha önceden yapılmış bazı anlaşmalarda, değişim- dönüşüm de söz konusu olabilir. 

Bir takım yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliriz.

2 Nisan 2018’de gerçekleşen bu kavuşumdan sonra; bundan daha yıkıcı olan kavuşum;

26 Nisan 2018’de MARS’ın PLÜTO ile 21*18/Oğlakta gerçekleşen bu kavuşum ile, daha güçlü bir enerji ile karşı karşıya kalabiliriz.

Ancak göksel enerji 26 Haziran’da MARS’ın retro oluşu ile; bu saldırgan enerjinin içe doğru dönüşmesine neden olacak ve böylelikle, bütün Dünya’da bir huzursuzluk olmakla birlikte, herkes biraz rahat nefes alacak diyebiliriz.

Yani Ağustos’un sonuna kadar MARS retrosunda, Mars’ın stresli ve gergin enerjsinin içe doğru çalışacak olduğunu, dolayısı ile “öfke, kin ve nefret” ile kalkışılan işlerin, karşısındakinden çok “enerjinin sahibine zarar vereceğini” düşünebiliriz.

SATÜRN Oğlak burcundan çıkmadan önce; retrosunu 18 Nisan 2018  ile 6 Eylül 2018 arasında gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin yedinci evinde gerçekleşen SATÜRN retrosu; “açık düşmanlar” olan alanda gerçekleşiyor. 

Geçmişte almadığımız bazı sorumluluklarımız yüzünden bozulmuş olan ilişkilerimizi, bu retroda sorumluluklarımız ciddiyetle ele alarak düzeltme şansımız olabilir. 

“Açık düşmanlarımız” olarak görünen düşmanlarımız ile, ciddi ilişkiler içine girebiliriz. 

Hatta üzerimize almamız gereken ve geçmişte kaçtığımız sorumluluklarımız varsa, bu sefer bunu bir fırsat olarak değerlendirebiliriz.

Dolayısı ile; halkın durumunu anlatan “Ay”;  üye olduğumuz müttefik ülkeleri anlatan alanda bulunan Venüs (para, diplomasi, ilişkiler) ile kavuşumda. Ve buradan Satürn’ün bulunduğu “açık düşmanlar” evimiz olan yedinci evde bulunan Plüto ile 120 derecelik açısal bağlantıda.

Dolayısı ile, bu süreç Türkiye için,

  • Ekonomik yaptırım
  • Diplomaside sorun
  • Üye olduğu ülkeler ile sorunlar 
  • Açık düşmanlar tarafından tehdit  olarak gözükürken; “halk” için bir “kemer sıkma” politikası ve ekonomide daralma olarak yaşanabilir.

Satürn retrosundan birkaç gün sonra “kötücül” gezegen dediğimiz PLÜTO’da 22 Nisan 2018’de retro hareketine başlıyor.

Dolayısı ile Plüton’un retro oluşu ile “kökten değişimlerde” zorbalık, şiddet enerjisinin devreye gireceği bir süreci 22 Nisan’dan- 1 Ekim 2018’e kadar yaşayacağız. 

Dolayısı ile iki ayrı güçlü gezegenin ilk baharda retro olup, sonbahara kadar retro enerjisini Dünya’ya sunacak olması, 2018 yılının Nisan sonunda başlayıp, sonbahara kadar sürecek olan zorlayıcı bu enerjiye dikkat çekmekte.

PLÜTO retro iken; değişim dönüşüm ve yeniden yapılandırma konusunda bir duraksama yaşayabiliriz. Ve bu retro sürecinde 1 Ekim’e kadar geçmişte yakıp, yıktığımız ve köprüleri attığımız konular karşımıza gelir. 

Ancak bu süreçte ya bu konuları kökten değiştirerek, yeniden yapılandırırız. 

Ya da her şeyi tamamen yıkar, bir daha o konuyu hayatınızın kıyısından bile geçirmeyiz.

Plüto ve Mars kavuşum halindeki enerjisinden henüz kopmaya başlamışken; astrolojiye göre iki savaş ve yıkım ile alakalı gezegeni bu tarihte Türkiye’nin açık düşman evinde retro oluşu ve aynı zamanda SATÜRN’ün de bu evde yer alıyor olması ülkemiz için, sıkıntılı bir sürece dikkat çekiyor. (22 Nisan- 1 Ekim 2018)

Mars Plüto ile 90 derecelik açısını ise 12 Mayıs’ta gerçekleştiriyor. Dolayısı ile bugün 2018 yılının en sert gökyüzü randevülerinden biridir. Bu tarihi içine alan hafta oldukça gergin geçebilir.

19 Haziran’da NEPTÜN retrosu ile; kafa karışıklığı, olayları net göreme ve resmin bütünün algılayamama gibi bir sürece giriyoruz. 

Bu Neptün retro hareketi 24 Kasım’a kadar sürecektir.

19 Haziran’dan itibaren Neptün’ün retro olduğu süreçte;  iktidarda gerçekleşen ani, beklenmedik sürpriz olaylar nedeniyle kafa karışıklıkları, dağılma, resmi net görememe yaşanır.  

Bu öyle bir olaydır ki; daha önceden eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşanabilir.

Bu süreçte bazı çözülmeler mümkündür. Yani kilit olup, gizli kapaklı olan olaylar çözülür. Hem kafalar karışır, hem de aldanmalar ve aldatılmalar yaşanır.

Kimse resmin bütününü göremez.

Bir diğer taraftan; bu enerji suda boğulma ve suda kaybolmaları da anlatır.

Dolayısı ile sularla gelen felaketleri de yaşayabiliriz. Seller, hortumlar da bu dönemin konularından olur.  Boğulmalar da Neptün’ün işidir.

Ayrıca; zehirlenmeler özellikle gaz ile “sızma” yolu ile zehirlenmeler yaşanabilir.

Ancak her retroda mevcut enerjiyi olumlu değerlendirme fırsatlarımız vardır.

Bu süreçte inançlar/ tarikatlar eli ile, “kurban edilenleri” de görebiliriz.

26 Haziran’da 2018’de mitolojinin savaş gezegeni Ares’in temsilcisi olan MARS retro hareketine başlıyor. 

Bu retro hareket 27 Ağustos 2018’e kadar sürecektir.

Mars retrosunda “öfkeli enerji”enerji içe doğru çalışır; dolayısı ile istenen girişimler yapılamaz, efor gerektiren işlerde aksama görülür.

Türkiye’nin sekizinci evinde gerçekleşen Mars retrosu; Türkiye’nin ortak kazançları, gelir-giderleri, bütçesi, hazinesi, borçları ile ilgili konuları anlatmaktadır.

Dolayısı ile Türkiye bu süreçte, “ortak kazançlar” sayılabilecek işlerde girişimlerinde enerjisinin düşmüş olacağından dolayı, bir takım yatırımları yapamayacağını ve bazı projelerini bu süreçte gerçekleştiremeyeceğini görüyoruz.

Bu girişimlerimizi Mars retrosu sonrasına bırakmak, ülke olarak eforumuzu rasyonel kullanmak açısından daha doğru olur.

Zaten istense de maalesef beklenen sonuç alınamaz. 

Bu süreci ülke olarak rolantide kalarak yeni işler başlatmak yerine; eksiden başlattığımız işlerin sonuçlarını görmek, onları iyileştirmek için değerlendirmek daha doğru olur.

27 Ağustos’tan itibaren Mars’ın tekrar hız kazanması ile, harekete geçilir.

10 Temmuz’da JUPİTER direk hareketine dönüyor. Dolayısı ile; bu tarihten itibaren JÜPİTER bolluk ve bereket enerjisini kaldığı yerden, özellikle Akrep burçları başta olmak üzere Balıklar ve Yengeçleri bereketlendirmeye devam edecek.

13 Temmuz 2018’de Ankara saati ile saat 05:50’de Yengeç burcunun 20°41’derecesinde gerçekleşen, yılın ikinci “Parçalı Güneş tutulmasını”  Türkiye’nin imajı olan, birinci evinde yaşayacağız.

Dolayısı ile; PLÜTO ile karşıt açıda olan bu tutulmanın zorlayıcı etkilerle başlatacağı olaylara dikkat çekiyor gökyüzü.

Plüto bu konumu ile, güçlü ve yıkıcı düşmanlarımızla, baş etmek üzere girişeceğimiz işlerde “gözü kara” hareket edeceğimizi anlatıyor bu  Güneş Tutulması.

Halk: “kol kanat geren”, “besleyip büyüten” empatik ve milliyetçi halk, dış Dünya’ya imajını da bu yüzü ile verecektir.  “Anaç” tavrını halkımız tüm Dünya’ya göstereceği bir Güneş tutulması olacak, bu yılın ikinci Güneş tutulması.

İktidar için:13 Temmuz Güneş Tutulması

Türkiye’nin Uranüs’ü ile NEPTÜN exact kavuşumda. 

Dolayısı ile;  iktidarın, ani beklenmedik olaylar nedeniyle yaşanacak “hayal kırıklıklarına” ve “özgürleşme” ihtiyacına dikkat çekiyor gökyüzü. 

Dolayısı ile; bu diplomatik süreçte beklenmedik gelişen olaylar karşısında köprüler atılabilir.

Bu süreç bazı “maddi” kayıpları da gündeme getirebilir.

26 Temmuz 2018’de  MERKÜR yılın ikinci retro hareketini gerçekleştiriyor.

Yılın bu ikinci Merkür retrosu Türkiye’nin “maddi ve manevi değerler”  evi olan 2.evinde gerçekleşiyor. 

Bu Merkür retrosu 19 AĞUSTOS 2018’e kadar sürecek.

Merkür’ün retro olduğu günlerde; yanlış anlamalar nedeniyle gelişen hatalar, iletişim sorunları, haberleşmede sorunlar ve ulaşım ile ilgili aksaklıklar yaşanır.

Merkür’ün retro olduğu süreçler; geçmişte yarım kalan işleri tamamlamak, konuları yeniden gözden geçirmek için değerlendirilmelidir.

Yarım kalmış bir projenizi tamamlamak, özellikle yarım kalan yazılar ve tekrar etmek istediğiniz eğitime dayalı konular için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz.

Merkür yılın ikinci retro hareketine başladıktan sonra, bunun hemen peşinden Türkiye’den de izlenecek olan yılın ikinci  “TAM AY TUTULMASI” 27 Temmuz’da gerçekleşecek.

Bu tutulma astrolojik haritada Aslan-Kova aksında, Türkiye’nin “ortak kazançlarını” gösteren sekizinci evinde gerçekleşiyor.

Ay Tutulması ile birlikte Merkür’ün gökyüzünde retro hareketini gerçekleştirirken bu göksel randevüsünün, sonuçları itibari ile son derece ilginç  gündemler oluşacağını görebiliyoruz.

DOLUNAY’lar olaylara ışık tutar ve gizli olan konuları açığa çıkarır.

AY TUTULMALARI ise, kaderselliği de işin içine katıp, etkileri ile kat, kat daha güçlü olaylara ışık tutar.

Tutulmalar “kadersel” olduklarından karşı koymak ta mümkün değildir.

Dolayısı ile 27 Temmuz’da gerçekleşen bu AY TUTULMASININ Türkiye ile ilgili ekonomik durum, ortak kazançları, hazinesi konusunda açığa çıkan olaylar yaşanabilecektir.

Geçmişe dayalı “akitleri” gözler önüne seren bir Ay Tutulmasıdır bu tutulma.

Bu etki 6 ay ve 1 yıl süreceğinden, bu etki uzun süre yaşanır.

Bundan başka; bu Ay tutulmasının konusu Türkiye için ödemeler, borçlar ile ilgili olup, bazı yeni borçların gündeme gelebileceği bir Ay tutulmasına da işaret ediyor.

Türkiye’nin tepe noktasındaki 13° URANÜS (Nt) ve 16° NEPTÜN’ün (Tr) kavuşumda oluşuyla; ani beklenmedik kayıplara, kandırılmalara dikkat çeken bir gökyüzünü görüyoruz.

Muhtemelen iktidarı ilgilendiren bir kayıptan söz edebiliriz.

Diğer taraftan; ülkenin ilham ile beslenen sanatçılarından bazılarının ise devlet sanatçılığına taşınması veya yüceltilmesi söz konusu olabilir.

Bazı sanat dallarının yurtdışından veya yurt içinden ödül almaları mümkün olabilir. Yepyeni alanlarda başarı hikayeleri söz konusu olabilir.

7 Ağustos 2018’te  URANÜS retrosu başlıyor.

URANÜS RETROSUNDA:

“Özgürlük” ile ilgili korkularımız aktif olur. Marjinal çıkışlar tuhaflaşabilir. Uyum ve adaptasyon sorunu yaşayabiliriz.

Uranüs; “nesiller asında iletişim kanalı” olup; retrosunda ise bu iletişim kanalının sekteye uğradığını söyleyebilirim.

Bu süreçte “akıl dışı” bir isyankarlık görülebilir. 

Ailelerde ergenlik krizleri tavan yapabilir. Kuşak çatışması görülür.

Bu retro Türkiye için; müttefik olduğu ülkelerle birlikte üye olduğu grupları anlatır. Dolayısı ile NATO, AB, BM ve UNESCO gibi dahil olduğu grupları kapmaktadır.

Dolayısı ile7 Ağustos 2018’de Uranüs retrosu ile; Türkiye için bunun anlamı müttefik olduğu ülkeler ile, ani beklenmedik sıra dışı olaylar, “özgürlükçü” hareketler, bütünün hayrına olabilecek girişimler konusunda olumsuz etkiler, gecikmeler, tuhaf olaylar görülmeye başlanır.

Türkiye’nin üye olduğu NATO, AB, BM ve UNESCO gibi gruplar tarafından sıra dışı bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş  “acaip” denilebilecek beklenmedik olaylara (Ocak 2019’a kadar) tanık oluruz

Beklenmedik bazı tarihi olaylar yaşanabilir.

Beklenmedik olumlu sürprizlerde: 24 Haziran,14 Eylül

Beklenmedik olumsuz sürprizler: 7-9 Haziran 2018, 30 Ağustos, 1 Ekim 2018

11 Ağustos’ta yılın son “Parçalı Güneş tutulmasını” yaşıyoruz.

Türkiye astrolojik haritasının 3. evine düşen “komşu ülkeler” alanında gerçekleşen bu tutulmanın kadersel etkisini yaklaşık 6 ay veya 1 yıl yaşayacağız.

Bu Güneş tutulmasının Türkiye’ye etkisi:

Türkiye bu Güneş tutulmasını komşu ülkeler ile iletişim alanında “bu ülkelere liderlik etmek ve yeni projeleri organize etmek ve yeni bazı anlaşmalar imzalamak” Türkiye için bu tutulmanın konusu olabilir.

Komşu ülkeler ile yapılacak anlaşmalarda bazı konularda halkın kafa karışıklığının olmasına ve resmin bütününü görememeye neden olabileceğini görüyoruz.

Bu tutulma sonrası ve takip eden 1 yıl içinde maalesef ülkede kadınlara yönelik ölüm oranında artış görülebilir.Dolayısı ile tüm bu konularla ilgili bir başlangıç yapılabilir ve ölümlere engel olabilecek projeler geliştirebilir.

5 Ekim’de Akrep burcunda VENÜS retrosu başlıyor. 

Bu retro 16 Kasım 2018’de Terazi burcunda bitiyor.

Bu Venüs retrosunu tam olarak anlamak için Türkiye’ye etkisine geçmeden önce biraz kişisel bazda etkilerinden söz etmek istiyorum.

Bu zaman diliminde; ikili ilişkilerde, finansal alanda ve diplomaside sorunların yaşanacağı sürece giriyoruz.

  • Yani evlenmemiz gereken,
  • Emlak alım satımı yapmamız gereken
  • Estetik ameliyattan uzak durmamız gereken
  • Finansal yatırım yapmamız gereken
  • Evde dekorasyon ve tadilat yapmamız gereken bir süreçteyiz.

Tüm bu işlemler için Kasım sonunu beklemeniz yerinde olur. Yoksa sonuçlarından memnun olmadığınız olaylar yaşayabilirsiniz.

Ancak her retronun içinde barındırdığı fırsatları da düşünerek geçmişin sorunlarını da bu süreçte iyileştirebilirsiniz.

Bundan 8 sene önce; özellikle “8 Ekim 2010 – 18 Kasım 2010” arasında ne yaşadığınızı hatırlamaya çalışın.  Hatırlayabilenlere geçmişte yaşananlar; bu retro için ışık tutabilir.

Özellikle; o tarihte de Akrep burcunda Venüs’ün retro iken, Güneş ile kavuşumunun gerçekleştiği bu tarihsel randevü (29 Ekim 2010  öncesindeki ve sonrasındaki ay yaşadıklarınız), sizin bu Venüs retrosunda yaşayacaklarınıza ışık tutabilir.  Yani benzer konuları  bu retro sürecinde yaşayabilirsiniz.

Ancak bu süreyi ikiye bölmeliyiz.

  • 5 Ekim 2018 ile 9 Kasım 2018 süreci “Venüs Akrep” temalarında retro.
  • 9 Kasım 2018 ile 16 Kasım 2018 sürecini ise “Venüs Terazi” temalarında retro. 

Akrep burcunda gerçekleşen bir Venüs retrosu ile; aklımıza ilk olarak, geçmişte yaşanan tutkulu, kin, nefret, öfke ve kıskançlık gibi uç duyguların yaşandığı ama sayfası açık kalmış bir aşk romanını getiriyor akla.

Dolayısı ile; “ya hep ya hiç” deyip te köprüleri attığımız bir aşk, küllerinden doğup yeniden bir fırsat vermeniz için bu retro sürecinde karşınıza çıkabilir. 

Değerlendirebilirsiniz.

Yalnız çok fazla beklenti içine girmemenizi şimdiden öneririm, çünkü retronun tekrar direk hareketine dönüşü ile, yine her şey eskisi gibi olabilir.

Yani sadece kısa bir zaman dilimi olan bu 41 günlük büyülü süreci, bu açık kalmış aşk romanını kapatmak için değerlendirebilirsiniz.

“5 Ekim 2018 ile 9 Kasım 2018” arasını geçmiş hesapları sorarak, yüzleşerek.

“9 Kasım 2018 ile 16 Kasım 2018” arasını ise karşılıklı “saygı ve nezaketi” geri kazanmak üzere değerlendirebilirsiniz.

Diğer bir Venüs/Akrep teması ise; eğer o zamanlarda yaşadığınız üreme organlarında yaşanan bir sağlık sorunuysa; bunun  maalesef tekrarlama durumu olabilir. 

Sağlık konusuna da dikkat.

Finansal konular olarak ta bu süreçte herhangi bir yatırım yapmamanızı, herhangi bir emlak satın almamayı, duyduğunuz spekülatif dedikodulara göre kararlar almamanızı tavsiye ederim.

Venüs’ün Akrep burcunda retro olduğu süreçte, “finansal krizler” yaşanabilir. Dikkat.

Ülkeler arasında da “diplomatik- krizler” doğabilir.

Türkiye için bu Venüs retro Türkiye’nin beşinci evinde gerçekleşiyor.

Venüs retro hareketteyken  Türkiye’nin Güneş’i ile kavuşum yapmaya doğru ilerliyor.

Dolayısı ile bu süreç özellikle ülke lideri ile ilgili olarak  Türkiye’nin konuları şu şekilde yaşanır. 

  • Diplomasi ve diplomatik krizler
  • Gizli hesaplar, örtülü ödenek konuları
  • Dedektiflik, casusluk
  • Gizli ilişkiler konusu ile bu retroda gündem oluşturabilir.

Ancak retrolar aynı zamanda; geçmişte yaşanan “Venüs temalı” olumsuzlukları da düzeltme şansı da verir.

Dolayısı ile; bunu değerlendirilecek bir fırsat olarak görüp;

  • Geçmişte bozulan ikili ilişkilerini
  • Bozulan diplomasinin veya
  • Bozulan herhangi bir finansal durumun düzeltilmesi için fırsat olarak değerlendirilebilir.

(Yükselen yöneticisi Ay 3.evde ve Aslan burcunda.)

Bu Türkiye için komşu ülkeleri demek. Aslan burcu olunca muhtemelen “monarşi” benzeri yönetimlere dikkat çekiyor. 

Dolayısı ile; komşu ülkelerle bozulan diplomasinin yeniden yoluna konulması için, bir fırsat olarak görülebilir.

Ancak Dünya astrolojisinde; AY aynı zamanda “HALK olarak ele alınır.

Dolayısı  ile; Türkiye için bu Halkın durumunu anlattığından; 

  • Eğitim konuları
  • Komşu ülkeler ile ilişkiler
  • Ticaret, reklam ve pazarlama konularında bu süreçte bir olumsuzluklar yaşanabilir.

Yada geçmişte bu konularda yaşanan olumsuzlukları düzeltme fırsatı olarak ta değerlendirilebilir.

  • Bozulmuş diplomasiler düzeltilebilir.
  • Zarar uğranış veya kaçmış kazanaçlar yeniden düzeltilmek üzere ele alınabilir.

Türkiye bu Venüs retrosunu, bu şekilde yaşayacak olduğunu görebiliyoruz bu gezegen konumlanmalarından.

Merkür yılın üçüncü ve son retrosunu 17 Kasım 2018’de Akrep burcunda gerçekleştiriyor.

Bu yılın 3. Merkür retrosu Akrep burcunda başlayıp, 6 Aralık 2018 tarihinde Terazi burcunun 27°16' derecesinde son buluyor.

Merkür’ün retro olduğu günlerde; yanlış anlamalar nedeniyle gelişen hatalar, iletişim sorunları, haberleşmede sorunlar ve ulaşım ile ilgili aksaklıklar yaşanır.

Türkiye yılın bu son retrosunu; “güvenlik güçleri” askerleri, polisleri, memurları ve özellikle sağlık sektörü çalışanlar olduğu gibi, ordu, kışla, emniyet ve hastaneler gibi kapalı alanları ilgilendiren mekanlarda “teknolojik sorunlar” olarak yaşanabilir.

Dolayısı ile tüm bu alanlarda “teknolojik sorunlar”, “yanlış anlamalar” nedeniyle yaşanabilen sorunlar, haberleşmede problemler ve bozulan iletişim sorunları yaşanabilir. 

Yıl sonunu doğru ilerlerken 25 Kasım tarihinde; 19 Haziran 2018’den beri retro olmuş olan NEPTÜN direk hareketine dönecek. Dolayısı ile uzun süredir süren kafa karışıklığımız netleşmeye başlayacak.  Neptün’ün direk harekete geçmesiyle; artık resmin bütünün daha rahat görebileceğimiz enerjiler altına giriyoruz.

6 Aralık tarihinde ise; yılın son retrosu olan MERKÜR’de direk hareketine dönerek, 17 Kasım’dan beri yanlış anlamalardan dolayı oluşan iletişim sorunlarını da artık aşmış oluruz.

Sadece 7 Ağustos’ta başlamış olan Uranüs retrosu yıl sonunda retro yolculuğuna devam etmekte olacağından dolayı yeni yıla retro olarak giren tek gezegen, “ani beklenmedik sürpizleri yaşatan” URANÜS yaz ortasından beri; uyur durumda. 

Bu retro 6 Ocak 2019’dan itibaren tekrar direk hareketine dönmeye başlıyor.

Dolayısı ile 2019 yılının Ocak ortasından itibaren, ani gelişen, sürpriz olaylara hazırlıklı olmalıyız…

Herkese mutlu bir 2018 yılı diliyorum.