İSTANBUL

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, taksisinde unutulan 100 bin lira ile mücevherleri Suriyeli sahibine iade eden sürücü Sadettin Başar’a plaket verdi.

Esenler Otogar Binası’nda gerçekleşen ödül törenine Uğur ile Başar’ın yanı sıra taksici oda bazı başkanları ve taksiciler de katıldı.

Taksici Sadettin Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otogardan aldığı yolcuyu Pangaltı’ya bıraktıktan sonra arabasında unutulan çantayı fark ettiğini belirterek, çantada gördüğü telefonla yolcuya ulaşmaya çalıştığını anlattı.

Telefonun kullanıcı arayüzünün Arapça olduğunu, bunun için de çalıştığı taksi durağının yardımıyla bir çevirmen bulduklarını ifade eden Başar, çantanın sahiplerini olaydan bir gün sonra Aksaray’da tespit ettiklerini kaydetti.

Otogara gelip çantalarını, içindeki 100 bin lira ve mücevherlerle teslim alan ailenin Suriye’den geldiğini ve Almanya’ya gitmek üzere olduğunu öğrendiğini anlatan Başar, “Vatandaşlık görevimizi yaptık. Çok sevindiler, çok dua ediyorlardı bize" diye konuştu.

"Beyefendi taksicilik geri gelecek"

İTEO Başkanı Uğur da “Belki bugün Sadettin Bey'in davranışını taksicilerimiz her gün binlerce kez yapıyordur ama Sadettin’i biz bir örnek olarak ortaya koymak istedik” dedi.

“Beyefendi taksicilik geri gelecek” sloganıyla ifade ettikleri bir hedefleri olduğunu anlatan Uğur, “Biz taksiciliğin araba kullanmaktan ibaret olmadığını, müşterisine duruşuyla da, sürüşüyle de güven vermek olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Uğur, Sadettin Başar’a İTEO olarak ayrıca ailesiyle değerlendirebileceği 1 haftalık tatil hediye edeceklerini söyledi.

Taksicilikte yeni sistem


İstanbul Büyükşehir Belediyesince hazırlıkları süren yeni taksi çağrı merkezi ve takip hizmetiyle unutulan eşyaların sahiplerine kısa sürede ulaştırılacağını belirten Uğur, “Taksici arkadaşlarımızdan da Sadettin gibi olanlar bu meslekte devam edecek, yanlış yapan arkadaşlar da bu meslekte olup Sadettin gibi arkadaşlarımızın imajını lekelemeyecek” diye konuştu.

Yeni sistemle hangi takside kimin, hangi gün ve saatlerde çalıştığının kayıt altına alınacağına işaret eden Uğur, hatalı davrandığı belirlenen taksicilerin işten uzaklaştırılacağı bilgisini verdi.