Kim Kimdir ?

Özlem Karaoğlu

Özlem Karaoğlu 4 Ağustos 1984’te İzmir’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Anadolu Üniversitesi’nde eğitim almaya başlayan Karaoğlu asıl yapmayı istediği iş olan oyunculuk ve modelliğe dair eğitimlere yöneldi. Modellik sertifikası alan ve GSM oyunculuk eğitimi bulunan Karaoğlu iş yaşamına ise önemli organizasyonlarda modellikle başladı. Bugüne kadar pek çok önemli organizasyon , defile ve yarışmada yer alan Özlem Karaoğlu Yıldırım Mayruk , Banu Noyan gibi ünlü modacılarla çalıştı. Pek çok markanın yüzü haline gelen ve çeşitli katalog çekimlerinde de yer alan Özlem Karaoğlu oyunculukta da pek çok önemli projenin içinde yer aldı. “Recep İvedik 2” “Dikkat Şahan Çıkabilir” sinema filmlerinin yanı sıra Aşk oyunu , Ihlamurlar Altında , İki Aile , Lale Devri , Selena , Gümüş gibi önemli dizi projelerinde de oyuncu olarak yer aldı. Özlem Karaoğlu seçkin bazı organizasyonlarda sunuculuk görevini de üstlendi. Özlem Karaoğlu çok yönlü yeteneği , kısa zamanda edindiği önemli tecrübe ve birikiminin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Özlem Karaoğlu tüm bu özellikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 


Medya Dünyası

Op. Dr. Serkan Dinar ile Estetik Akademisi

"Op. Dr. Serkan Dinar ile Estetik Akademisi" programı cumartesi 12:30 pazar günü saat 16:30'da Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Serkan Dinar ve Medikal Direktör Şuleşan Demir'in sunumuyla Beyaz Tv ekranlarında olacak... "Op. Dr. Serkan Dinar ile Estetik Akademisi" programında güzellik ve estetik adına merak edilen her şey cevap bulacak...


Müzik Dünyası

Kralın Oğlu Musun?

Hastam Çok şarkısıyla müzik listelerine hızlı bir giriş yapan yerli Selena Gomez Aleyna Dalveren Burak Öksüzoğlu'nun söz ve müziğini yazdığı aranjesi Suat Aydoğan'a ait Kralın oğlu musun ? şarkısını seslendirdi. Şarkı şimdiden çok dinlenenler arasına girdi.

 

Haftanın Kitabı

Yaratılış Hikmetleri

Büyük İslam Alimlerinden İmam Gazzâlî'nin 'Yaratılış Hikmetleri' Adlı Eseri Nefes Yayınevi'nden Çıktı! Kur'an-ı Kerim'de "Andolsun, ilk yaratılışı bildiniz; düşünüp ibret almanız gerekmez mi?" (Vakıa, 62) buyurulduğu üzere, Allah'ın kullarına vadettiği tüm güzellikleri kavramak, tefekkürden geçer. Allahu Teala, yaratılıştaki harikaları ve mahlukatın yaratılış hikmetlerini kullarının bilmesini istemiş, ayet-i kerimelerle de bu isteğini insana bildirmiştir. Nitekim Allah, insanları kendisine kulluk etsinler diye, diğer yaratılmışları ise insan için yaratmıştır. Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayet, düşünen insanlar için yaratılıştaki hikmetlerden haber vermektedir.

Büyük Selçuklu Devleti devrinde yaşamış olan büyük İslam filozof ve alimlerinden İmam Gazzâlî'nin el-Hikme fî Mahlûkatillah isimli eserinin tercümesi olan Yaratılış Hikmetleri Nefes Yayınevi'nden çıktı.

İmam Gazzâlî, Allah'ın her yarattığını eşsiz ve severek yarattığı idrakiyle mahlukatın yaratılış hikmetlerine dair inceliklerini bizlerle paylaşmakta ve bizleri tefekküre davet etmektedir. “De ki: ‘Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)’.” (Yunus, 101) Alışılagelen ve belki her gün gördüğümüz nice yaratılmışa farklı bir pencereden bakıp ibret almamızı sağlayacak olan bu eserde semanın, gök cisimlerinin, yeryüzünün, denizin, suyun, havanın, insanın, hayvanların, bitkilerin yaratılışındaki hikmetler ayrı ayrı anlatılmaktadır. Allah'ın azameti karşısında kalplerin ürperdiği ve varlıkların hakikatine işaret eden Yaratılış Hikmetleri, idrak ve hissiyatı derinleştirmek üzere okurlarıyla buluşmayı beklemektedir.