Bir kez daha ve artık isyan edercesine teröre lanet ediyorum. Sürekli canımızı yakıyorlar, yüreğimize ateş düşürüyorlar ve maalesef elimizden lanet okumaktan da başka bir şey gelmiyor. Daha Beşiktaş’ta kaybettiğimiz canlara yanmadan, acımızı soğutamadan bu kez de Kayseri’de yüreğimizi dağladılar.
Allah’tan şehitlerimize rahmet, ulusumuza da sabır diliyorum.
Bu hafta sonu Erzurum’daydım. Zaten Kayseri’deki vahşeti de, uçağa binmeden hemen önce Sabiha Gökçen Hava Limanı’nda öğrendim.
Uluslararası Kayak Federasyonları Birliği (FIS) ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Kupası’nı izledim. Erzurum Palandöken’deki yarışlarda, Hindistan, Arnavutluk, Macaristan, Fas, Pakistan, Bosna, Yunanistan, Gürcistan ve ülkemizden 16’sı bayan toplam 53 kayakçı, - 28 derecelik dondurucu soğukta mücadele etti.
Bölücü vatan hainlerinin kana bulamaya, iç dinamiklerini sabote etmeye çalıştıkları yurdumun Doğusunda bir inci gibi göz kamaştıran Erzurum’daki organizasyonda Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’la da kayak sporuna dair bir sohbet etme şansı da buldum.
Başkan Yarar federasyon olarak hedeflerinin ülke çapında dört milyon yeni kayakçı ve ‘2026 Kış Olimpiyatları’na aday olmak olduğunu söyledi.
Bir ilke daha imza atarak şehirlerde 3+ Kayak Akademilerinin, İstanbul başta olarak, Ankara, İzmir gibi illerimizde açılacağının altını çizen başkan, minik kayakçıların şehirlerde, kapalı salon ve havuzlarda denge, koordinasyonlarının geliştirilerek, simülatörler ile kayak sporunu güvenli ortamlarda öğrenerek dağlara hazır olacaklarını vurguladı.
Ayrıca, kayak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi için yılda bir kez sezonluk olarak yayınlanan ‘S8 Plus Kış Sporları’ dergisinin üçüncü sayısının, ülke genelinde tüm gazete bayileri ve D&R mağazalarında Nisan 2017 sonuna kadar raflarda bulunabileceğini belirtti. Açık söyleyeyim, tüm mesleki bilgi birikimim doğrultusunda inceleyip değerlendirdiğim dergi inanılmaz içerik doluluğunda ve olağanüstü kalitede.
MUSİAD gibi önemli bir oluşumun kurucu başkanlığını da yapmış olan Erol Yarar, iş yaşamındaki başarılarını Kayak Federasyonu’ndaki eylemleriyle devam ettiriyor. Bu, federasyon başkanlığına geldiği günden beri, müthiş uyumlu çalıştığı ekip arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarıyla net bir biçimde ortada.
Erzurum-Palandöken, Kayseri-Erciyes, Bolu-Kartalkaya, Isparta-Davraz, Kars-Sarıkamış, Kocaeli-Kartepe, Kastamonu-Ilgaz ve Bursa-Uludağ gibi kış sporları merkezlerinin, uluslararası cazibe merkezleri haline gelmesi için yoğun bir çalışma programı uygulayan başkan ve çalışma arkadaşlarını kutluyor, hayli yoğun geçecek sezonun da hayırlı olmasını diliyorum.
Hoşçakalın…