Bu başlığı siyasetle hemen direk bağlamak istemezdim; ama insanlar zaman içerisinde bazen sosyalleşmek, bazen fikir paylaşmak, bilgi kazanmak, bazen ticari kaygılarla bazı Sivil Toplum Kuruluşları, Cemaatlere, Spor Kulüplerine vb.  giriyorlar, kuruluşlarında yer alıyorlar veya kuruyorlar.

İşin aslı; tümünde  kuruluşunda yer alanlar dışındaki gönüllü, fahri çalışanlar özelikle büyük yapılarda işleyişten, üst aklından habersiz hareket ediyorlar, iyi niyetle mücadele ederken üst kademesinin çıkar amaçlı veya art niyetli hareketlerinin de ortağı oluyorlar. Kişilere sorgusuzca güvenmek ideolojileri değil de kişileri dava yapmak sonunda insanı inatlaşılmış bir sabit fikirliliğe götürür.

Şimdi Feto denilen yapının kötü olduğunu anlamak için; insanımıza halka mermi mi sıkması gerekiyordu.
Kamuda yıllarca kadrolaştılar, eğitim, kurban, bağış vb. derken yurtdışına milyarlarca dolar para çıkardılar.
Okul yapıyoruz, Türkçe öğretiyoruz adı altında Dünya’nın en modern okullarını Abd’de yaptılar. Türk’ün malını soyup, ülkesini varlıksız bırakarak iyilik yapıyoruz iddiasıyla, sonunda Ülkeyi tamamen ele geçirebileceklerine inandılar ve Abd’nin planı içerisinde Türkiye’de askeri darbe yaptılar.

Zamanında Fetoya destek vermiş, kimseler veya hükümet muhalifleri çok net bilgiler varken hala kontrollü bir darbeydi savının altında kendini savunuyor veya hükümeti eleştiriyorlar.
Kontrollü bir darbe dediğiniz olayda ikiyüzellinin üzerinde insanımız Şehit oldu, binlerce insanımız Gazi oldu. Nasıl bir kontroldür ki; Tankın namludan polisin tomasına, halka ateş edilen bir ortam savaştır. Aynı zamanda savaşta kontrol falan olmaz.
Şimdi ben yanılmam kafasında toplumda hala saçmalayanlar için, devletimiz birimler kurup darbeyi delilleri bu insanlara anlatıp, hala toplumda yaşayıp bu tür savları olan kişilere, akıl hastası raporu vermelidir.

İnsan her detayını bilmediği her olayda yanılır, yanılırsın ey gafil, bir çıkar güdeceksen bu da vatanın çıkarı olmalıdır. Kendi ihtiraslarının peşinde koşmak robot gibi yaşamaktır.
Oysa insan düşünen bir varlıktır…
Sorgulamayın demiyorum; ama kişilere körü körüne bağlanmayın diyorum net bir şekilde.
Bu yazdığım olay güncel olduğu için önemliydi; fakat her ideolojiyi sorgulamak gerekir, savunabilecek kadar öğrendikten sonra da “ben bu düşünceyi benimsiyorum, şu gerekçelerle” demeli insan.