Siz de ‘Çok az yiyor ama kilo alıyorum’ diyorsanız hatalı beslenme yüzünden bu durumda olabilirsiniz. Zayıflamaya ve sağlıklı beslenmeye karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinler: 

1)KIRMIZI BİBER: 

Acı sevenler, sevmeyenlere göre daha şanslıdır, çünkü kırmızı biberin içindeki kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırırken, vücut ısısını yükselterek enerji harcamanızı sağlar. Eğer midenizde bir sorun yoksa yemeklere rahatlıkla kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

2) YEŞİL ÇAY:

Yeşil çay, yağ yakımını arttırır ve metabolizmayı hızlandırır. Yapılan araştırmalar günde 1 fincan yeşil çay içenlerin içmeyenlere göre %45 daha yavaş kilo aldığını gösteriyor. 

3) SU:

Su,oksijenden sonra en önemli ihtiyacımızdır. Vücudun yüzde 65’i, kanın yüzde 92’si, beynin ve kasların ise yüzde 75’i sudan oluşur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi, su dengesinin korunması ile mümkündür. Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da hızlandırır. Bu yüzden zayıflama sürecinde günde en az 2.5litre su içilmelidir.

4) YULAF KEPEĞİ

Yulaf kepeği, tok tutan besinlerin başında gelir. Hem glisemik indeksi çok düşük, hem de şeker metabolizmasının dostudur.  Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önler ve geç acıkmanızı sağlar. Bağırsakların çalışmasını hızlandırdığı için özellikle kabızlık sorunu çekenlere mutlaka öneririm. 

5) SÜTLÜ KAHVE

Tok tutan besinlerden biri de sütlü kahvedir. Özellikle ikindi ara öğününde tüketirseniz, akşam yemeğine saldırmanızı önleyecektir.

6)YEŞİL KABAK&BAL KABAĞI 

Her iki kabak türü de , lif açısından çok zengindir ve bağırsakları çalıştırır. Potasyum, fosfor, kalsiyum ve demir açısından zengin olan yeşil kabağı, salatalarınıza rendeleyip koyabilirsiniz. Lif zengini olan bal kabağı da çok iyi karoten, C ve E vitamini, magnezyum kaynağıdır. Kalorisi de oldukça düşüktür. Bal kabağını şeker ilave etmeden direk suda haşlayıp tarçın ilave ederek tüketebilirsiniz.