Çocuklarımızın tam buluğu çağında (ergenliğe geçerken)  bir zorlu bir dönem bekliyor. Okul bitip hayata atılırken onları bazı kaygılar bekliyor bu bekleyiş onlara biraz zor geliyor. Bu dönem, onların geçiş dönemi.  

Çocuğun önceki huyları davranışları değişiyor hormonlar, daha farklı çalışmaya başlıyor. Bunu dönemi yaşayan her insan bilir. Bilinçli bir aile, çocuğunun bu durumunda yardımcı olmaya çalışıyor ya da psikologlardan yardım alabiliyor ama bu bilince, sahip olmayan anne babalar çocuklarıyla karışlıklı tartışması sonucu ya da uyguladıkları şiddet le çocuğunu sindireceğini sanan aile yavaş yavaş çocuğunu kaybediyor. 

Her fırsatta çocukları bir şekilde takip eden uyuşturucu tacirleri, bu çocuklara aklınca çocuk gözüyle sahip çıkıyor. Hafiften yatıştırıcı ilaçlarla başlıyor, sonrada çocuğu uyuşturucuya alıştırıyor. Uyuşturucuya alışan çocuk bağımlı hale geliyor. Alacağı sentetik maddenin parasını karışlamayınca tacirler buna karşılık, onların satıcı, taşıyıcı ,gençleri kandırıcı, eğlendirici olmaları için çalıştırıyorlar.. Kısaca uyuşturucu bağımlı gençler o maddeyi alabilmek için onlara da bağımlı kalıyor ve Tacirlerin her istediklerini yerine getiriyorlar. karşılığında  madde alarak.. 

Gençlerimizi kollayalım sahip çıkalım önceleri az miktarda hadi bir şey olmaz diye başlanan sonra bir daha bir daha derken. Köşe başlarında topluyoruz.. lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım onların sorunlarıyla ilgilenelim. Nereye gittiği kimlerle arkadaş olduğunu sorgulayalım hiç olmazsa bir kaç arkadaşının numarasını bulunduralım. Biz ulaşamıyorsak çocuklarımıza eğer psikologlardan yardım alalım. Sonra dizimizi dövmeyelim.