Merhabalar,

Kurabiyeler evlerimiz de çok sık pişirdiğimiz,severek yenilen ve saklama süreleri nedeniyle kurabiye kutularında hemen her zaman bulunan atıştırmalıklar arasındadır.

Eski tarihlere uzandığımızda bugün ki gibi çok fazla çeşidi olmayan kurabiyelerin ,anneanne yada babaanne kurabiyesi ile un kurabiyesi en bilinen kurabiyelerdi .

Bugün bir çok çeşidi olan kurabiyeler çay sohbetlerinin yanında yerini alır ve çok da sevilir.

Dış kısmı sert ama ağızda dağılan nefis bir lezzette hazır satılanları tercih edenler için,bugün biz evlerimiz de rahatlıkla yapabileceğimiz ''UN KURABİYE''sini yapalım ve kurabiye kutularımızı bu güzel ve eski tatlarla dolduralım.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında yumuşak margarin

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 su bardağı pudra şekeri

4 yemek kaşığı mısır nişastası

3,5 su bardağı elenmiş un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Margarini,pudra şekerini ve zeytinyağını krema kıvamı alana kadar karıştırın.

Nişasta,kabartma tozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan pütürsüz yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru bir streçe sararak 15 dakika buzdolabında bekletin.

Hamuru 3 parçaya ayırın.

Her bir parçayı 1,5 parmak kalınlığında uzun şerit haline getirin.

Hamurun üzerini çatalla çizin.

Ve 3 cm boyunda kesin,yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

170 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Tamamen soğuduktan sonra tel süzgeçe alacağınız pudra şekerini üzerlerine eleyin.

Servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...