MALZEMELER:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı su

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

KENARLAR İÇİN:

1 kase hindistan cevizi

SOS:

1 paket tatlı sos

1,5 su bardağı süt

(pişirilmeden sadece çırparak hazırlanan soslardan)

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurtaları kırın ve 2 dakika çırpın.Toz şekeri ekleyerek ,şeker eriyene ve yumurtalar köpürene kadar çırpın.

Su ve sıvıyağ ekleyin. Unu,vanilyaları,kabartma tozunu eleyerek ,karışıma üç seferde ilave ederek çırpın.

22x35 boyutundaki borcam yada bir tepsiyi yağlayıp unlayın (fazla unu silkeleyin.)

Kek karışımını boşaltın ve tezhaga vurarak içindeki havanın çıkmasını sağlayın.

175 derece de ısıtılmış fırında pişirin..(takribi 30 dakika)

Kekiniz fırından çıkıp soğurken sosunu hazırlayın.

Soğuyan kekinizi enine 5 ,boyuna 3 parça halinde kesin.Her bir kare dilimi de ortadan keserek üçgen hale getirin.

Hindistan cevizini bir tabağa alın.

Çikolata sosu da geniş bir kaseye alın.

Üçgen kek dilimlerinin üç kısmını önce çikolata sosa sonra hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin.

Afiyet olsun.