MALZEMELER:
1 kg.kemikli dana antrikot
2 adet kemer patlıcan
2 adet kabak
3 adet patates
6-7 adet çarliston biber
250 gr taze fasulye
3 adet domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
Arzuya göre kırmızı biber
2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte yağı kızdırarak etleri ekleyin. Etleri arkalı önlü çevirerek mühürleyin. 2 su bardağı su ekleyerek orta ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada patlıcanları alacalı soyun ve küp doğrayın. (sebzeler orta büyüklükte doğranmış olsun)
Patatesleri soyarak küp doğrayın. Aynı şekilde kabağı da doğrayın.
Fasulyeleri ayıklıyarak ortadan ikiye bölün. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkararak halka doğrayın.
10 dakika pişen etlere sırayla doğradığınız sebzeleri ekleyin. Sarımsakları halka doğrayarak aralarına ilave edin. Salçaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın ve 20 dakika daha pişirin.
Düdüklü tencereden genişçe bir borcama boşalttığınız türlünüz servise hazır.. Yanında pişireceğiniz bir pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.. Sevgiyle.