Medya Dünyası


 

Türkiye’nin En İyileri İzmir’de Buluşuyor!!

Türkiye’nin ilk ve tek Spikerler Platformu Kırmızı Türk Haber tarafından bu yıl İzmir’de düzenlenecek olan, birçok ünlü simanın konuk olduğu, “KırmızıTürk Medya Ödülleri” izmir Ödül Töreni, 4 Kasım 2017 Cumartesi Tarihinde İzmir Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesinde Gerçekleştirilecek.


 

KırmızıTürk Ödülleri sahiplerini bulacak!

Seçici kurul değerlendirmesi ve halka açık oylamalar sonucunda Türkiye’nin farklı yerlerinde alanında en iyilerin ödül aldığı tören özgün kategorilerde ödül verecek. Türkiye’de özellikle haber spikerliği ve sunuculuk alanında gerçekleştirilen en detaylı törenlerden birisi olacak. KırmızıTürk Ödülleri , bir milyonun üzerinde kişinin internette oylama sonuçları ile sahiplerini bulmaya hazırlanıyor. KırmızıTürk Haber Kurucusu Cengizhan KAYA, tarafından düzenlenen www.kirmiziturkmedya.com üzerinden oylamaların gerçekleştirildiği ödül töreni ünlü sunucu Deniz Ölgün ve Alihan Altıtaş’ın sunumuyla gerçekleşecek. Tören İzmir Konak Belediyesinin büyük desteği ve ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu çok özel etkinliğin genel koordinatörlüğünü Salih Doğukan Şentürk ve Özkan İnanç Üstlendi.

KırmızıTürk İzmir Ödülleri İlklere Sahne Olacak!

KırmızıTürk Haber gerçekleştirdiği diğer çalışmaların yanı sıra bu kez İzmir’de spikerlik ve sunuculuk mesleğinin altını çizmiş olacak. Ulusal , Bölgesel , Uydu Yayınları , web tv ve radyo başta olmak üzere Spikerlik ve sunuculuğa dair çok detaylı bir ödüllendirme yer alırken. Moda , Dans , Kişisel Gelişim , Kitap , Müzik , Yayıncılık gibi farklı alanlardan da toplam 50 kategoride en iyiler ödüllerini alacak. Gecenin tüm fotoğraf çalışmaları ünlü fotoğraf sanatçısı Emre Deveci koordinesinde gerçekleşecek.


 

Ödüller Ses Getirecek

Medya ve sanat dünyasının heyecanla beklediği KırmızıTürk Medya Ödülleri / İzmir ; 4 Kasım 2017 Cumartesi Günü saat 18.00 – 22.00 saatleri arasında Güzelyalı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.


 


 


 


 


 

2.EMPATİ ÖDÜLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


 

Geçen yıl Türkiye'nin en farkındalıklı projelerinin başında gelen ve ilki düzenlenen töreni "Yılın Empati Ödülleri" birçok ünlü sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi! 24 Ekim 2017 tarihinde Legacy Ottoman Otelinde gerçekleştirilen Empati Ödüllerine, ünlülerden tam destek geldi. Geçen yıl ilki düzenlenen ve bu sene de aynı hızla devam eden töreni düzenleyen ve konsepti yaratan ünlü sunucu Özge Pirçek; "Bu senede, geçen yılki gibi, engelli kardeşlerimiz için neredeyse rekor katılım ve bağış bekliyoruz, Mutluluğun Adresi, Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulubü gibi,bir can bin Umut derneği kendi alanında değerli derneklerle çalışmaktayız." sözlerini ifade etti. Ayrıca gecenin etkinlik koordinatörü olan Gözde Pirçek; "Sanat camiasının böylesine hassas bir konuya, değer vermesi engelli kardeşlerimiz için paha biçilemez" sözleriyle ifade etti. Empati Ödüllerinde ödül alanlardan arasında Dijital Dünya Projelerinin öncü ismi Evren ve Evrim Yaşlak Kardeşler de vardı.


 

Moda Dünyası


 


 


 


 

8. Models of Fashion Heyecanı!


 

Models of Fashion Güzellik Yarışması'nda heyecan yeniden başlıyor. 8 Aralık'ta düzenlenecek finalde Ankara'nın en güzel isimlerinin seçilecek.“Models of Fashion” güzellik yarışmasına sayılı günler kaldı. Bu yıl 8. kez düzenlenecek Models of Fashion güzellik yarışmasının elemeleri 31 Ekim' e kadar devam ediyor . Yapıldığı günden bu yana Ankaralı genç kızları Türkiye içi ve uluslararası platformda tanıtan yarışmaya bu yıl yine birbirinden güzel kızlar hayallerini gerçekleştirmek için katılacak.Genç kızların hayallerini süsleyen podyumun en önemli aracı olan yarışma yine Türkiye'nin gelecek vaad eden modellerine açılan bir kapı olacak. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar “www. jokerajans.com” üzerinden online olarak başvuru yapabiliyor. İlk etapta seçilecek 50 aday, 15 Kasım'daki yarı finale katılmak için yarışacak. Modanın kraliçesinin seçileceği finale 21 aday katılacak. Kamp döneminin ardından ise Aralık ayındaki büyük final için ter dökecek genç modeller, podyuma çıkacak. Hayallerinin peşinden koşmak isteyen geleceğin manken adayları, başvurulara yoğun ilgi göstermeye başladı.Ünlü oyucular Ezgi Baran ve Elit Çam, Nilay Deniz de daha önceki yıllarda yarışmaya katılan isimler arasında yer alıyor. Yarışmada aldıkları derecelerle moda ve oyuncu koçlarının dikkatini çeken isimler, Models Of Fashion yarışmasıyla hayallerine kavuşmak için en büyük adımı atarak ekranlardaki yerini almıştı. Ankara ve İstanbul cemiyet hayatının yanı sıra modacılar ve iş adamlarının jüri koltuğuna oturacağı 8 Aralık'taki büyük finalde yine Ankara'yı ve Türkiye'yi temsil edecek isimler belirlenecek. Yarışmayı düzenleyen Joker Ajans'ın sahibi Burak Özdemir, önümüzdeki süreçte zorlu bir maratonun başlayacağını ifade ederek, “Yarışma, hayallerini gerçekleştirmek isteyen genç kızlar için fırsat. Bu yıl 8. kez Türkiye’nin en güzelini bulmaya çalışacağız. Biz tek başımıza Ankara’yı Türkiye ve dünya çapında tanıtmak için çalışıyoruz” diye konuştu.


 


 

Bahar Gelir : “Müziğe Kendini Adamış Biriyim.”

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

28 mart 1989 Malatya doğumluyum. ilkokulu Malatya’da okuduktan sonra ortaokul ve liseyi babamın işi nedeniyle Tekirdağ Çerkezköy’de bitirdim. konservatuar okumak istememe rağmen ailemin istememesi nedeniyle Ege Üniversitesi Edebiyat fakültesi Arkeoloji bölümünü kazanıp İzmir’e gittim. Üniversite hayatıyla birlikte müzikle daha yakın ilgilenmeye başladım. Lise yıllarında belediye koroları keman derslerine başlamıştım. Aile baskısından dolayı rahat hareket edemiyordum. Müziğe olan merakımı ailem kabullenmiyordu. Sonrasında Üniversite Yıllarımda kendi bölümümü okurken konservatuar bölümünde derslere girmeye başladım. Hatta kendi derslerimi çok aksattığım için az kalsın sınıfta kalıyordum. Devamında özel şan dersleri Mehmet Şafak Serhat Serper gibi Trt sanatçılarından özel derslere başladım. Tsm repertuarı edindim. ve sonrasında İzmir’de hep okula devam edip hem de sahne alamaya başladım. Bu arada sorunuza müzik hayatimin başlangıcını anlatırken kendimden bahsetmeyi unuttum. Hemen kısaca birkaç maddeyle kendimi anlatayım size. Öncelikle koç burcuyum. kendini seven, özgüveni yüksek, yaptığı işte en iyisini yapmazsa yapmayan, becerikli, hırslı, eğlenceli biriyim. sevdiğim insanlarla vakit geçirmeyi seven, boşa vakit harcamayı sevmeyen, hayatın her anında iş düşünen biriyim. saydığım maddelerden sanırım nasıl biri olduğunu hayal edebilmişsinizdir.

İlk albümünüz “İlla da”dan bahseder misiniz ?

Albüm serüvenim 2014 yılında Selami Şahin’le tanışarak başladı. Sahnede şarkı söylerken Selami Şahin’le tanıştım. ve o günden sonra hiç peşini bırakmadım onun. ilk stüdyosunda beni dinledikten sonra biz sana albüm yapmalıyız dedi. inanamadım. Çünkü hayal bile edemezdim. Bana hep sen iyi bir sessin kesinlikle seni duyurmamız lazım demisti. ve yaptı da. ilk önce tek single yapalım dedim korktum Selami Abiye. o da bana hayır sen konsere çıktığında tek şarkıyla konseri bitiremezsin albüm yapacağız dedi. Kendine güven ben hep arkandayım dedi bana. İnanın bana hep o cesaret verdi. Bana koca bir dosya verdi cd ile birlikte. Burada hiç okunmamış bir sürü şarkım var birini seç dedi. Hepsi öyle güzeldi ki seçemedim. En son illa da şarkısını stüdyoda mırıldanırken abi bu hangi şarkı dedim benim şarkım dedi.ve o dosyada olmayan şarkıydı. Bu şarkıyı okuyabilir miyim dedim.ve o mırıldanırken illa da şarkısını seçtim. Albüme de ismini veren bu şarkı benim ilk göz ağrım oldu. Devamında Doğuş’tan 2 eser aldık. Aşkzede ve Padişah isminde. Serdar Ortaç’tan bilsemki yi okudum. Ahmet duyardan gel gör beni ne haldeyim şarkısını okudum. ve klasiklerden Ölüyorum Kederimden şarkısını da albüme ekledik. bu arada Selami abiden 2 eser okudum. illada ve haydi haydi yallah. Toplamda İlla da’yı 2 versiyon kullanarak 8 şarkılık bir albümle Selami Şahin beni ve sesimi sizlere sundu. Müzik camiasına ben-i kazandırdı.

Müzik dünyasından beklentileriniz neler?

Müzik her şeyden önce benim için koskoca bir okyanus. Her gün yeni şeyler öğreniyorum ve bunun sonunun da olmadığını düşünüyorum. Olmasın da zaten ben hep öğreneyim ve hep müzik yapalım. İşin özü şu ki hakikaten müziksiz bir hayat düşünemiyorum. Selami Şahin’le ;sahne hayatı olan bir kadın olarak işimi taçlandırmış olmakta büyük bir onur benim için. güzel ve emek olan her işin bu camiada yerini bulacağına inanıyorum. Müzikten hiç vazgeçmeden hep üretmekten yanayım. Çok güzel umutlarım hayallerim var. Zaten bu duygularımı kaybedersem inanın müzikten beklentim diye bir durumda kalmaz.

Serdar Ortaç ve Doğuş’la tanışıklığınız nasıl oldu?

Serdar Ortaç ile Kıbrıs’ta onun konseri esnasında tanışmıştım. Albüm aşamasındaydım. o gece keyifli bir gece geçirdik. Bilsemki’yi okuyordu sahnede kendi kendime bu şarkıyı okumalıyım dedim. Ertesi gün Selami abiyle konuştum. Müzik direktörüm ve albümün yönetmeni olduğu için o da güzel seçim hemen alalım dedi ve okuduk. Doğuş ile ortak bir sanatçı arkadaşımız sayesinde tanışmıştım. Yıllar evvel albüm dönemindeyken de güzel şarkılar var mi dedim. O da bana ilk telefonda konuşurken padişah şarkısını okudu bayıldım ve aldım. Sonrasında bir araya geldik ve Aşkzede’yi dinledim. iki şarkısını beğendim.ve tabiki yine üstadımı aradım dinledi şarkıları onay verdi.

Selami Şahin bu albümü üstlenmeye nasıl karar verdi?

Öncelikle şunu söyleyeyim Selami Şahin’e tabi ki kendimi kabullendirmem biraz zor oldu. Hani derler ya kapısında paspas oldum hakikatten oldum ve gocunmuyorum da. İyiki de yapmışım. Ondan müziğe ve hayata dair o kadar çok şey öğrendim ki. ama ona bu albümü sesim kabullendirdi. buna inanıyorum.ve bana çok inandı güvendi. Albümün hem yönetmenliğini hem de müzik direktörlüğünü yaptı. Her aşamasında yanımda oldu. Şarkı seçerken stüdyoda okurken. Bu yüzden ona minnettarım bana babalık ağabeylik hocalık yaptı. Selami Şahin iyiki var.

Çevrenizde de sizi Sibel Can’a benzetenler oluyor mu? Bu nasıl bir duygu?

ilk sahneye çıktığım günden beri herkes beni Sibel Can’a benzetir. inanın bilemiyorum bende. Sesim halim tavırlarım duruşum görüntüm inanın hepsi olduğu gibi Bahar Gelir. Sibel Can’a benzemek için hiçbir şey yapmıyorum. Her halim içimden geldiği gibi. ama tabiki Türkiye’de güzel bir isme sahip güzel sesli güzel bir kadına benzetilmek benim için bir seref. ve Sibel Can’ı da çok sever ve çok beğenirim. ama özellikle yapılmış bir şey değil bu. Bu benim doğam. kesinlikle taklit değil. tam tersine taklitten nefret ederim. herkes ayrı bir birey.ve olduğunu yansıtmasından yanayım.

Size göre rakiplerinizden ayrılan en büyük özelliğiniz ne?

Aslında insanın kendisinden bu kadar bahsetmesinden yana değilim hiç bir zaman. Herkes için ilk kural ben ve diğerleri diye başlar her şey. ama müzik konusunda kendimle ilgili ayıran özellik olarak konuşursak inanın müziğe aşık müziksiz bir hayat düşünemeyen biriyim. Şarkılarımı hep yaşayarak aşkla okurum. Selami Şahin’in yanında yetişmiş onunla çalışma şansına nail olmuş biriyim. Akademik kariyerim arkeoloji olmasına rağmen arkeolog olmama rağmen müziğe kendini adamış biriyim. Sanırım bunlar bu soru için yeterli cevaplardır. ama bununla kalmamalı hep ilerlemeliyim ve hep daha iyi işlerle kendimi sunmalıyım. Hepsi bu

Geleceğe dönük hedefleriniz neler ?

Geleceğe dönük hedeflerim sorusu muhteşem bir soru öncelikle teşekkür etmek isterim size. hedefler hayallerde gizlidir. kendi kafamda çizdiğim ve yarattığım bir Bahar Gelir var. Şu an onu yaratmak için adım adım ilerlediğimi düşünüyorum. ilk önceliğim en güzel şekilde sesimi büyük kitlelere dinletmek ve duyurmak. Hep iyi müzik yapıp güzel şarkıları hep bir ağızdan okumak istiyorum. Hepsi bu.

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA