Bölünmez bütünlük Avrupa Birliği’nin kuruluş amacı. Schengen anlaşmaları, Avrupa para birimi ve avrupa ekonomik anlaşma ve reformları söz konusu olmalı ve olduğu gibi de kalmalıyken, Türkiye Cumhuriyeti’nin Afrika ve Asya ekonomik stratejik açlımları, devletimizin yaptığı ekonomik ve insani yardımlar ister istemez bu ülkelerde Türkiye hayranlığını uyandırdı.

Ayrıca bu ülkelerde sanatsal anlamda da girişimde bulunan devletimiz Asya ve Afrika’da Türk Tv dizilerinin ülkemizin tanıtımı ve kültürümüzün bir model haline gelmesini sağladı.

Bu başarıları çalışmalarımız bizi Avrupa’ya almayan Avrupalılara kendi kendilerini menfaatleri için bizimle şahsi anlaşmalar imzalayarak Avrupa Birliği’ne ihanet ettirmek zorunda bıraktı. İki hafta önce Almanya ülkemizle çok önemli anlaşmalara imza attı. Geçen çarşamba günü de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye ile çok önemli nükleer santral, airbus ve savunma füzeleri ve Afrika’daki önemli sömürgeleri ile ilgili ekonomik anlaşmalara imza attı. Nihayet Türkiye Fransa ilişkilerinde Sarkozy ile başlayan soğuk savaştan sonra Macron ile bahar havası esmeye başladı. Dış politikada başarılarımızın devamını gururla izliyoruz.