Üniversite öğrencilerinin genel sorunlarından biri olan staj üniversite öğrencilerinin kafasında hala soru işareti. Bildiği üzere ülkemizde üniversite öğrencilerinin staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. 

Üniversite öğrencileri okudukları bölümlere göre genellikle 2. Sınıfın sonunda ya da 1. Sınıfın sonunda staj yapmaya başlamaları gerekmektedir. Fakat bu sistemde de öğrencilerin karşılaştığı sorunlar mevcut. 

Çoğu öğrenci staj yapmaları zorunlu olduğu halde staj yapacak şirket bulamamaktadır. Şirketlerin stajyer almaya sıcak bakmaması veya yeterli kontenjan açmamaları üniversite öğrencilerini bu konuda zora sokmaktadır. 

Bazı üniversiteler öğrenciler için kendileri staj ayarlarsa da çoğu okulda öğrenciler staj yapacakları şirketleri kendileri bulmak zorunda ve bu konuda sorunlarla karşılaşmaktadır. Kontenjan sorunları yaşandığı gibi çoğu stajyer kendi mesleki alanları dışında çalıştırılmakta ve kanunen almaları gerek maaşı alamamaktadırlar. 

Öğrenciler hem yaz tatillerinden fedakarlık yapıp staj yaparlarken hem de çoğu stajyer maaş alamamaktadır. Şirketler kağıt üzerinde maaşı stajyerlere veriyorlarmış gibi gösterirken aslında kanunen sabit olan stajyer maaşını (asgari ücretin üçte biri) stajyerlere vermemektedir. 

Üniversite öğrencilerinin isteği bu konuda düzenlenme yapılması ve denetlemelerin arttırılıp stajyerlere hakkettiği kanuni maaşın verilmesidir.