Tarih 11 Haziran 1959”. Türkiye Cumhurbaşkanı Celal Bayar İtalya’nın Roma şehrine yurtdışı ziyaretinde bulunmuştu. Vatikanı ziyarete giden Celal Bayar o gün bizzat Papa Roncalliyi ziyaret ediyordu. Çünkü aralarında Papa Roncalli’nin Türkiye’de Kardinallik yaptığı bir dönemde oluşan sıkı dostlukları vardı. Ama dahada önemlisi Celal Bayar ve Papa Roncalli Gül ve Haç Şövalyesiydiler.
Tapınak geleneğinden gelen bir kardeşlik bağı vardı aralarında.
Bu bağ daha sonra Celal Bayarı idam sehpasından alacaktı. . 
Roncalli Türkiye’de bulunduğu bir dönemde İstanbul’da bir toplantıya katılmış ve burada Gül ve  Haç Şövalyeliğine adım atmıştı. Keza Celal Bayar’da öyle adım atmıştı. Ayrıca küçük bir detay Papa Roncalli çok akıcı ve düzgün Türkçe konuşabilen bir Papa olarak tanınmaktadır.
Roncalli, Papa seçildikten sonra Celal Bayar’dan bir istekte bulunmuştu ve Bayar’da yakın dostunun bu teklifini kabul etmişti. İstanbul Şişlide Vatikan Büyük Elçiliği açılmıştı. Şişli’nin seçilmesinin özel bir anlamı da vardı. Çünkü Şişli ve Harbiye adeta Okült (Gizli) Örgütlerin cirit attıkları bir yerdi.
Vatikan Büyükelçiliğinin hemen aşağı kısmında, Celal Bayar’ın yakın dostuna jesti olarak Papa Roncalli adına bir Sokak bulunmaktaydı. Bu sokağın bitişiğinde de Babil isimli Sokak bulunmaktaydı. Sokağın böyle bir isim taşıması tesadüf değil tabi. Aslında Babil ismini bu günlerde çok duyuyorsunuz Cerablus operasyonlarından dolayı. IŞİD’İN Elinde tuttuğu El-Bab Kabalist Tapınak Şövalyeleri ve Hahamlar tarafından Bab-El olarak okunmaktadır.
Şişlide ki Babil Sokağın hemen bitişiğinde Cumhuriyet Caddesi bulunuyor. Cumhuriyet Caddesi de , İstanbul’un Herkes tarafından adı bilinen Meşhur Oteline giden yoldur. Dünyaca ünlü Taksimde ki adı malum  Hotellerinde Rothschild’lerin asil üyesi ve Yöneticisi olduğu Round Table (Yuvarlak Masa) toplantıları düzenlenmekteydi. İstanbul’da ki toplantıda Hilton Hotelinde yapılmıştı bir zamanlar. Tapınak Şövalyelerinden, Küresel Elitlere ve de 
Vatikan’a hepsinin Türkiye Üssü gibiydi oralar.
Celal Bayarın idam sehpasından indirilmesine değinelim birazda.
27 Mayıs 1960 Darbesinde idam cezası ile yargılanan isimlerden biride Celal Bayardı. 22 Kişilik Darbeci Komiteden 13 Kabul oyu çıktı ve Adnan Menderes, Fatin Rüştü, Celal Bayar gibi isimler idama çarptırıldılar. Yassıada’da idamın gerçekleşmesine kısa bir süre kala Darbeci Komiteye, Tapınak Şövalyesi olan Papa Roncalliden mesaj geldi. Bu Mesaj ile Celal Bayar’ın idamı yakın dostu Roncalli sayesinde düşmüştü.
80 DARBESİ MASONİK CUNTA
Bize bu konularda kaynaklık eden Rahmetli Aytunç Altındal’ı anmadan geçmeyeceğim.
Yıl 1980 ve gene bir darbe. Kökü içeride de dışarıda da olan Masonik bir yapı Türkiye’de 10 yılda bir darbe yapıyor ve Türkiye’nin belini doğrultmasına engel oluyordu. 80li yıllarda Aytunç Altındal’ın Sahibi olduğu Havas Yayın Evinin, Süreç Dergisinden Tapınak Şövalyeleri gibi Masonik yapı olan birçok Okült örgütü deşifre eden belgeler ve yazılar yayınlıyordu. Darbenin Cumhurbaşkanı Kenan Evren Başbakanı ise Oramiral Bülent Ulusuydu. Bülent Ulusu Türkiye’de ki Masonik yapıya üyeydi ve 33. Dereceden Masondu. Aytunç Altındal’ın deşifreleri içeride ki ve dışarıda ki yapıların canını çok sıkmış bu konuyla ilgili Cuntacı Bülent Ulusu’yu görevlendirmişlerdi.
33.Dereceden Mason olan Bülent Ulusu Aytunç Altındal’ın sahibi olduğu Havass Yayınevine ekip göndermiş ve Yayınevinin içinde ne kadar evrak belge varsa toplatmış, yayınevini kapattırmıştı. Hem de Hiçbir haklı ve resmi dayanağı yokken. Darbeler zaten ne için yapılırdı değil mi? Ve Bugünde hem içeride
 hem de dışarıda bulunan Masonik kökenli yapıların canı fazlasıyla sıkılıyor.
Bir zamanlar adeta üzerlerine tapuladıkları Türkiye’yi gerçek sahiplerine kaptırıyorlardı çünkü. 
(Milli Yapı)