ANKARA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, bazı illere yönelik "meteorolojik uyarı" yapıldı. Genel Müdürlüğün internet sitesinde yer verilen uyarıda, halen Doğu bölgelerde genellikle yağmur şeklinde görülen yağışların, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde, yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşeceği ve kar yağışının Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olmasının beklendiği bildirildi.

Vatandaşlar ulaşımda aksamalar ve don olayına karşı uyarıldı.

Orta ve Doğu Karadeniz için çok kuvvetli yağış uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz'de bazı iller için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, bazı illere yönelik "meteorolojik uyarı" yapıldı.

Genel Müdürlüğün internet sitesinde yer verilen uyarıda, devam eden yağışların akşam saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ve Tokat çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren ve yarın Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin kıyı kesiminde ise yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Öte yandan yarın Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt) kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Uyarıda vatandaşlar ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, sel ve ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı uyarıldı. Uyarıda, kuvvetli yağışın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.