23 Nisan Çocuk Bayramı, çocukluğumuzdan gelip geçen tatlı bir hatıra, büyük coşkudur. Çok şanslı bir ulus olduğumuzu, çocuklarımızın onurlu şölenlerinde bir daha yaşar, hep  mutlu oluruz.
23 Nisan Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk'ün, Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine yabancı Ulusların çocukları da katılır.  Ve dünya çocukları ile kol kola, kucak kucağa bir yürek olmak, insani sevgimizin bir daha  güçlenmesini sağlar.
23 Nisan Çocuk Bayramı’nda; din, dil, ırk, renk, mezhep gözetilmeden bir ‘’Sevgi  Dünyası’’  oluşur. Bu sevgi halkası bütün dünya ülkelerinde örnek bir gün olarak bilinir. Canım Türkiyem, bu  farklılığı  yaşamanın  mutluluğundadır.
Mustafa Kemal ATATÜRK, çocuklara çok değer veren; gezilerinde okullara uğrayıp, ders dinleyip, sorular sorarken, onlara sevgisini, çocukların kıymetli ve  önemli olduğunu varlığı ile yaşatan eşsiz bir liderdi...
"Bugünün küçükleri yarının büyükleridir." diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlatmıştır. 
23 Nisan'da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisan'da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yapar, şiirler okurlar.
Toplum kamu kuruluşları bu anlamlı armağanın gururunu çocuklara yaşatma imkanı verirken, her ailenin de çocuklarına bugünü  aynı özel duygu ve coşku içinde vermesi  daha mutlu çocukluk bilinci oluşturacaktır.
O yüzden ilan edildiği günden beri süre gelen anlamlı bu günü, her anne baba da, o gün evinde çocuğuna hissettirip yaşamalı ve çocuğunu; ''ATATÜRK ÇOCUĞU'' olma şans ve gururundan dolayı kutlamalıdır.
Bu tür kutlamayı yaşayan bir çocuk, aile olgusunda hem de toplumun milli  duyguları için de daha içten özümsemiş ve ruhuna işleyip, duygularında kalıcılık izlerini pekiştirerek, yarınlara sağlam ve faydalı bir birey olma yolunda ilerleyebilecektir…
Çocuklarımıza imkan ve kutlama hazırlıklarını yaparken onun ÇOCUK  olmasını  ve ATATÜRK armağanı olan  23 Nisan Çocuk  Bayramı’nda  bir daha  sevgiyle önemsendiğini belirtmeliyiz.
Yarının güzel çocuklarının bayramı kutlu – mutlu olsun….