Kaç defa yazdık, ifade ettik. Osmanlı Türk İmparatorluğu toprağı yadigarı, Misaki Milli hududları içinde yer alan, Kuzey Irak’ta, Kerkük, Musul, Telafer, Süleymaniye ağırlıklı olmak üzere, birçok bölgede, bizim gibi, öz be öz Türk olan vatandaşlarımız yaşamaktadır. 

Türkiye için asıl önemli olan husus, bu  kardeşlerimizin can ve mal güvenliklerinin sağlanması, onların kılına bile dokunulmadan, huzur, esenlik içinde yaşamlarının devam etmesidir. 

Bu konu Türkiye’nin güvenliği ile de çok yakından ilgilidir. Şu Türkmen lafını da bırakın. Türkmen sözünü, oradaki Türkleri, bizden farklıymış gibi göstermek isteyen, Türkiye’den ayırmak isteyen, odaklar icat etmiş olup, onlar bilerek kullanmaktadırlar. 

İşin esası, Osmanlı Türk Devleti topraklarında yaşayan TÜRKLERDİR. Bu topraklar bizim için kutsaldır. Misaki Milli sınırlarıdır. Tarih Profesörü Sn.İlber Ortaylı, bir yazısında, Irak’ta 2 milyonun üzerinde Türk bulunmaktadır diyor. 

Eksik söylemiş. Benim araştırmalarıma göre, Irak’ta, 3 milyonu aşkın Türk kardeşimiz vardır. Büyük bir devlet olan, Cihan İmparatorlukları kurmuş olan, bugün, herşeye rağmen, ABD’den sonra, NATO’nun en büyük ve güçlü, ikinci ordusuna sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, neden bu kardeşlerimize, yeteri kadar sahip çıkmaz? 

Bana göre, her daim Türk düşmanı olan, nedense, Ankara’da, dost gibi, birinci sınıf protokolla kargılanan, ağırlanan, Barzani, Kerkük’e Kürt bayrağı çekiyor. Biz neden, sıkça yaptığımız gibi, ’Eyy Barzani, kendine gel, yoksa biz seni kendine getirir, kafanı kırarız” diyemiyoruz… Tabii, sen bu zat Türkiye’ye geldiğinde, Türk bayrağının yanına, onun bayrağını çekersen, olacağı budur. 

Bu ne gaflettir, onur kırıcıdır. Adam gün ve gün, Bağımsız bir Kürt Devleti kurmanın, plan ve davranışlarını yapıyor… Ne yazık ki, inşaatçılarımız, iş adamlarımız, bu beş paralık adamdan, iş almak için sıraya girmiş durumdalar. Musul Konsolosluğumuz işgal edildi, diplomatlarımız rehin tutuldu, Süleyman Şah Türbesini, terkettik. 

Bunlar, Uluslararası anlaşmalarla Türk Toprağıdır. Iraklı Türkler, çoluk çocuk, Mezalım altında. Can ve mal güvenlikleri yok. Barzani, Özerk Kürt Yönetimi ilan etmiş… 

Devlet Başkanları, Bakanları, Teşkilatı herşeyi var. Irak Meclisinde, bir sürü temsilcileri var. Peki, benim 3 milyonluk cemaatimin neden bunları yok? Neden, KKTC gibi, Kuzey Irak Türk Özerk Yönetimini, hatta, Kuzey Irak Türk Devletini organize edemiyoruz… Kürtlerin, Barzani’nin nesi varsa, benim Türklerimin aynısı, hatta daha fazlası olacak. 

Bak, Kuzey Suriye’ye, Rakka, Celabrus’a vs. ye, ordumuzu soktunuz. Çapulculardan mürekkep sözde, özgür Suriye Ordusu filan savaşmadı, benim ana kuzusu Mehmetçiğim savaştı, 76 şehit verdik. 

Güvenlikse, Kuzey Irak, Türklerin yaşadığı yerler, Türkiye için, çok daha fazla önemlidir. Ordumuz, güvenlik güçlerimiz, canları pahasına, PKK terörü ile savaşıyor, peki, Kandil ve diğer terör yuvalarına, neden girilmiyor? Türk Dış Politikası, ne yazık ki, her geçen gün irtifa kaybediyor. 

Hani, düşmanları azaltıp, dostları çoğaltacaktın? Kavga etmediğin, aranın açık olmadığı kaç ülke kaldı? Türkiye, bu politikasının bedelini, en çokta, ekonomik açıdan öder, sıkıntıya girer.

Havaalanı, köprü, duble yol yapıyoruz diye bize kızıyorlarmış, Avrupa çöküyormuş… Hiç böyle bir şey yok, biz kendimize bakalım. Ekonomimizi, milli gelirimizi, ihracatımızı arttıralım. Hükümet, daha önce %5 olarak öngördüğü büyümenin, %2.9 olmasından dolayı, zil takip oynayacak duruma geldi… 

Yahu, sen 2023 hedeflerine ulaşmak için, ortalama en az %7 büyümelisin, %2.9 ne ki? 

Turizm, yabancı sermaye, yatırım, istihdam, işsizlik sorunların var. Sokaklar dilenen insanlarla dolu… Bağırıp çağırmakla bunlar çözümlenmez…

Dış Ticaret ve Uluslararası ilişkilerde, denge ve uzlaşma, iyi ilişkiler kurabilme  görevleri olan, Dışişleri Bakanı, herkesden önde gidiyor, saldırıyor. Bu lafları eden, Hariciye Bakanı, Muhatapları ile nasıl konuşacak, sorunları, diplomasi yolu ile çözümleyecek. Tekrar ana konumuza gelelim. Irak Türklerini acilen korumalıyız, Barzani’ye haddini bildirmeliyiz, asıl, ona, bağırıp, çağırmalıyız. Hani bir deyim vardır, ’Tehdidini yerine  getirmeye, muktedir olacaksın” Iraklı Türklerin kılına zarar verirsen, Gök Kubbeyi kafana geçiririm deyip, geçireceksin… O, Kerkük’e çekmek istedikleri bayrakları var ya, onu, münasip yerlerine sokacaksın...