Hemen her alanda olduğu gibi sporda da yazın etkisi, tatil rehaveti etkin halde. Geride bıraktığımız Dünya Kupası sonrasında, medya gündemi hemen hemen transfer haberlerinden ibaret oldu. Bu haberler arasında, öylesine komik olanları var ki, o haberleri yapan gazeteci arkadaşlarımın hangi ruh haliyle, o metinleri kaleme aldıklarını cidden merak ediyorum.

Okurlarımız bilir; ben kesinleşip imza altına alınmış olanlar haricinde hiçbir transfer haberini yazmam ve de kaale almam. 

Nasıl alayım ki; Dünya atletizm tarihinin gelmiş geçmiş en önemli sprinterlerinden rekortmen atlet Usain Bolt’u bile Türkiye’ye getiriyoruz arkadaş. Tıpkı bizde olduğu gibi, içinde bulunduğumuz şu süreci, masa başı haberlerle geçiştirip, asparagas transfer söylemleriyle mesai dolduran birkaç yabancı medya mensubu, ya da editörünün salladığı haberleri allayıp pullayıp yazan arkadaşlarımız var. Kimse kusura bakmasın, böyle bir gazetecilik anlayışını kabul edemem. Etmem mümkün de değil.

Yazdıkları saçmalıklara, neredeyse kendileri bile inanır hale geliyorlar ya, bu duruma şaşkınlık duyuyorum. Bu arada gelen e-postalarda sorulan, “Neden transferlere dair yazmıyorsun” diyenlere de sanırım bu vesileyle de cevap vermiş oluyorum. Çünkü, transfer döneminde klavyesi başındaki bazı arkadaşlar bu işi şaşkınlık verici düzeyde, aslı ve astarı olmayan noktalara götürüyorlar ki, onlara duyduğum hayret nedeniyle ve de olabildiğince uzak duruyorum bu işten.

Neyse, onlar bildikleri gibi, herkesi her takımın gündemine taşıyadursunlar, biz medyada neredeyse hiç yer bulmayan, oysa her Türk insanını gururlandırıp, mutluluktan havalara uçuracak bir habere değinelim izninizle…

Portekiz’in Coimbra şehrinde yapılan 2018 Avrupa Üniversiteler Voleybol Şampiyonasında Beykent Üniversitesi erkek voleybol takımı şampiyon oldu. Final mücadelesinde, Fransa’nın Toulouse Üniversitesi’ni 3-0 mağlup eden temsilcimiz mutlu sona ulaştı. Çıktığı tüm maçları kazanan Beykent Üniversitesi ilk kez ülkemize Avrupa Şampiyonluk kupasını kazandırma onurunu yaşadı. Ayrıca takımımızın sporcusu Murat Yenipazar şampiyonanın en iyi sporcusu seçildi. Sıralamada Fransa’nın Toulouse Üniversitesi ikinci, Sırbistan’ın Nis Üniversitesi üçüncü ve İtalya’nın Bologna Üniversitesi de dördüncü sırada yer aldı.

A Grubu’nda ev sahibi Portekiz Coimbra, İtalya Bologna ve Norveç’in Arctic Üniversitelerini 3-0’lık skorlarla devirip, grubu lider olarak tamamlayan takımımız, çeyrek finalde Finlandiya’nın Jyvaskyla Üniversitesi’ni de 3-0 yenip yarı finale çıktı. Yarı finalde de Sırbistan’ın Nis Üniversitesi’ni aynı skorla 3-0 mağlup edip, finale adını yazdıran Beykent Üniversitesi finalde de Fransız rakibini devirerek, değil maç kaybetmek, rakiplerine set dahi vermeden şampiyonluğa uzandı.

Şimdi soruyorum, yazanın bile inanmayıp, bıyık altından güldüğü komik transfer haberleri mi, yoksa büyük çoğunluğunun kafasını kuma gömüp, görmezden geldiği böylesi başarılar mı haberdir acaba?

Buradan başta tüm okul yönetimi olmak üzere, teknik direktör Barış Sümen’i ayakta alkışlıyor, tüm sporcu kardeşlerimizi, evlatlarımızı da alınlarından öpüyorum.

Elinize, yüreğinize sağlık sonsuz teşekkürler hepinize.

Kalın sağlıcakla…