Kim Kimdir 

Özkan İnanç 

1 Ocak 1990, Malatya. Türk dizi ve Sinema oyuncusu. 2011 yılında Çukurova Üniversitesi Radyo, Tv ve Sinema bölümünde eğitimine başlayan Özkan İnanç, üniversite yıllarında sahne sanatlarıyla ilgilenmeye başladı. Eğitimi boyunca üniversitede bulunan tiyatro gruplarında çeşitli oyunlarda yer aldı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’da özel bir basın kurumunda haber editörü olarak çalışmaya başladı .İşine devam ederken aynı zamanda kendini geliştirmeye devam ederek Başkent İletişim Bilimleri Akademisinden Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk eğitimleri aldı. Bununla birlikte oyunculuk alanında da kendini geliştirmeye devam etti ve İstanbul Drama Sanat Akademisinde teatral ve temel oyunculuk eğitimi almaya başladı. Bu süre zarfında Ayla Algan ile tanışarak bireysel kamera önü oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk eğitimlerini tamamladıktan sonra, Hangimiz Sevmedik, Söz, Hıçkırık, Çoban Yıldızı , Arka Sokaklar , Kalbimin Sultanı gibi çeşitli dizi ve sinema projelerinde yer alarak ilk deneyimlerini yaşadı. KırmızıTürk Medya Ödülleri 1.İzmir Ödüllerinde organizasyonda Genel Koordinatör olarak görev aldı.  Kendine özgü oyunculuğu ile dikkat çeken Özkan İnanç adını gelecekte daha sık duyacağız. 

Burcu EKEN 

Burcu Eken , kendisini erkek bekleyen ailesini 1 Eylül 1990'da "ters köşeye" yatırarak ilk golünü atan ancak ilk gol sevincini Tsubasa ile yaşayan bir kız çocuğuymuş. Sokakta Alman Kale oynayarak başlayan spor tutkusu; Kayak, Tenis, Golf, Karate ve Futbol ile her geçen gün derinlik kazandı. İnsanların hobisini, kendi işi olarak seçmeye karar verdikten sonra İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Spor Yöneticiliği ve Spor Gazeteciliği ile ilk somut adımını attı. Devamında TÜRVAK (Türker İnanoğlu Vakfı) Sinema Televizyon Okulu’nda %100 Burslu Spikerlik-Sunuculuk, 600 kişi arasından seçilerek girdiği Sports TV'de Spor Yayıncılığı Eğitimi ve HAKAN ÖZTÜRK Medya Eğitim Merkezi’nde aldığı diksiyon dersi ile savaş boyalarını sürmüş oldu. Üniversite Stajını Beşiktaş TV'de ve TÜRVAK Stajını NTV Spor'da yaptıktan sonra  Tek Rumeli TV ile görsel spor medyasına ilk adımını attı. Akabinde içindeki futbol romantiğine söz geçiremeyerek "sahada olmalıyım" düşüncesi ile yazılı spor medyasına da giriş yaptı. İlk yazısı olan "Yüksek Topuklu Kramponlar" ile Spor Meydanı Gazetesi'nde yazarlık hayatı başlamış oldu. İlerleyen dönemlerde Ajansspor'da Mustafa Çulcu ile birlikte yaptığı Süper Lig değerlendirmeleri ve devamında başka bir gazeteden gelen teklif üzerine hayata geçirdiği PTT 1. Lig panoraması ile ligler özelinde çalışmalara imza attı. Tribüne Sports Magazine dergisi ise adeta yuvası oldu ve annesinin “çocuğum ayıp olur arkadaşının yanında ekmek yenmez eve gel de ye yemeğini” sözlerini sokakta 5 dakika daha fazla futbol oynamak için kulakardı eden Burcu Eken , soluğu "Futbolun kalbinin attığı yer Brezilya"da aldı. 2014 Brezilya Dünya Kupası'nı yerinde takip etti ve hem Ulusal TV hem de Aydınlık Gazetesi için özel yayınlar yaptı. Böylece Türkiye'nin en genç Dünya Kupası takip eden kadın gazetecisi oldu. Dünya Kupası'nın ardından dil eğitimi için geçtiği Arjantin'de, Hürriyet Spor Arjantin muhabiri olarak görev yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra ise TV Em Beşiktaş muhabirliği yaptı. İlerleyen zaman dilim içerisinde TRT Spor Dış Yapımlar'dan editörlük teklifi aldı ve kabul ettim. Şimdi düşündüğümde kabul etmemeliydim diye düşünüyorum ama olsun. Aynı sene yayın hayatına geçen Radyo Bilyoner'in kuruluşunda yer aldı ve Cumartesi-Pazar günleri saat 19:00-23:00 arası yayınlarını sundu. Bugünlerde ise Tribune Sport Magazine dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini sürdürmektedir. Ayrıca guncel61.com adresine Trabzonspor, futbolmedya.com sayfasına da haftalık yazılar yazmaktadır. Ayrıca İngilizce, İspanyolca ve Rusça bilmektedir. Özellikle futbola dair bilgisi ile dikkat çeken Burcu Eken gelecekte de adını sıkça duyacağımız önemli bir isimdir.

Müzik Dünyası 

Berfin Gürsoy, “Topla Kalbini” isimli yepyeni çalışmasını dinleyicileriyle buluşturuyor!

Müzisyen, şarkıcı, ses tasarımcısı ve eğitimci Berfin Gürsoy; “Topla Kalbini” isimli yepyeni çalışmasını 9 Mart Cuma günü Avrupa Müzik markasıyla yayımlıyor. 2015 yılında “Eyvallah” ve “Detay” isimli çalışmalarını yayımlayan Berfin Gürsoy, şimdi de “Topla Kalbini” isimli yepyeni çalışmasıyla karşımıza çıkıyor. Çalışmada “Topla Kalbini”, “Topla Kalbini Club Versiyon” ve “Yelkovan” isimli 3 şarkı yer alıyor. Sözü ve müziği sanatçıya ait şarkıların aranjesi ve mixi Meriç Demir, masteringi ise Emre Kıral tarafından yapıldı. Serhan Yasdıman ve Selahattin Güzelel gibi müzisyenlerin de emeğinin geçtiği çalışmanın imaj fotoğraflarını ise Halil Güzel çekti.

Berfin Gürsoy kimdir?

1985 doğumlu Berfin Gürsoy; Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Dünyanın 26 ülkesinde eğitim veren SAE Institute’de ses mühendisliği okudu. Bunun yanı sıra stüdyo teknikleri, ses üretimi, tonmaisterlik, müzik amaçlı ses yalıtımı üzerine de eğitim gördü. Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk ve Gençlik Koroları ile TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Korosu’nda da müzik eğitimi alan sanatçı; İnci Ayağ, Tolga Salman, Serbülent Yasun, Payam Koryak ve Sevingül Bahadır gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. 

Türkçe pop, 80’ler, 90’lar, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, Greek müzik (Yunanca) ve etnik müzik türlerinden oluşan geniş bir repertuara sahip olan sanatçının şarkı, belgesel-dizi müzikleri gibi eserleri bulunuyor.

Yüksek lisans eğitimini yarıda bırakarak 2011 yılında İstanbul’a yerleşen Berfin Gürsoy, İstanbul’daki sahne çalışmalarına ek olarak dizi, film, reklam müzikleri besteleyip seslendiriyor. 14 yıldır profesyonel olarak müzik çalışmalarını da sürdüren sanatçı, yurt içi ve yurt dışında aktif olarak konser programına devam ediyor.

Medya Dünyası 

Ayşe Özok ile İşte Hayat 

Başarılı ve güzel sunucu Ayşe Özok İşte hayat programı ile izleyenleriyle buluşuyor.. Ayşe Özok Her pazar saat 12.00 da Özellikle bir şarkıcı ve  yine mesleğinde deneyim kazanmış konuklarla 1,5 saat sohbet  ediyor..Hayata dair her konu ve alan var ama müzik programın vazgeçilmezi. Ayşe Özok’un kendine has üslubu ile Ayşe Özok ile İşte Hayat her Pazar 12.00 da Milyon Tv’de mutlaka izleyin. 

Merve Dinçkol ile Web Tv ve Medya Üzerine 

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

İstanbul doğumluyum. Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon mezunuyum. Başkent İletişim Akademisi sunuculuk-spikerlik bölümünü bitirdim. 9 senedir medya sektöründe ekran önünde görev alıyorum.

Milliyet Tv’deki çalışmalarınızdan bahseder misiniz ? 

Milliyet TV bir çok insana anında ulaşım sağlayan milliyet.com.tr’nin içinde bulunan bir bölüm.. Konusunda uzman isimlerle iletişime geçiyoruz bu isimleri ya konuk olarak stüdyoya davet ediyor canlı yayınlar yapıyoruz ya da ekibimizle gidip TV Programı formatında çekimler gerçekleştiriyoruz.  

programınızda neler var nasıl bir program bize bahseder misiniz ?

Programda bir konu sınırlaması yok aslında mesela sadece siyasi konular konuşmuyoruz ya da sadece aktüel veya soft konular tercih ediyoruz diyemem.. Gündemi takip ediyoruz.. Bazen konu sağlık oluyor bir doktor konuk ediyoruz bazen güzellik oluyor konunun uzmanıyla söyleşi gerçekleştiriyoruz bazen ekonomi… Gündeme göre değişiyor açıkçası..

İyi sunuculuğu  nasıl tarif edersiniz ?  

İyi sunucu olmanın bir standardı varsa eğer o da konuya hakimiyettir diyebilirim. Aldığınız eğitimin yaptığınız işle paralel olması tabi ki çok önemli bir avantaj. İşe başlamadan önce sanki filmin ön gösterimini izleme şansını yakalamış gibi oluyorsunuz.. Fakat tecrübe, ekran ışığı, sunucunun kendini izlettirebilmesi için çok önemli detaylar…

Son zamanlarda müzik dünyasındaki şarkıcıların sunuculuk yaptığı görülüyor bununla ilgili neler söylersiniz ? 

Her mesleğin kendine göre bir yetenek gereksinimi var.. Sunuculuk spikerlik gerçekten aslında o dinamiği gerektiren meslekler.. Ama bu meslekler aynı zamanda çok fazla özveri istiyorlar.. Ben Radyo Tv okudum fakat, sunucu olmak için bu bir şarttır diye bir iddiada bulunmuyorum. Ama şunu savunuyorum; bir mesleği istiyorsanız onun üzerine ağırlık vermeli o alanda en iyiyi yakalamaya çalışmalısınız. Yani hem çok iyi şarkıcı, hem oyunculukta çok başarılı hem de iddialı bir sunucu olmayı düşlemek inandırıcı değil.. Soruya dönersek bir müzisyenin bir kaç yerde magazin sunduktan sonra kendisini sunucu veya gazeteci olarak nitelemesini de doğru bulmuyorum. Buna popüler üretim-tüketim denilebilir.

Haberle ilgili bir program yapmak ister misiniz ?  

Tabii isterim, haber geçmişi olan bir spikerim neden tekrar olmasın 

Yeni Medyanın ( Sosyal Medya ve İnternet ) Geleneksel Medyayı ( Radyo – tv gazete ) Yok edeceği söyleniyor siz buna ne dersiniz ? Yeni Medya sizce ne yönde ilerleyecek ? 

Yok edeceğini düşünmüyorum gazete, televizyon her zaman varlığını sürdürecektir. Ancak şunu söyleyebilirim ki en az onlar kadar hatta çoğu zaman daha fazla takip edilen internet ve sosyal medya artık çok ön planda. İnsanların yüzde 90 ı akıllı telefonlara sahip desek yanlış olmaz herhalde. Dolayısıyla elinizin altında hem görüntülü hem de yazılı habere ulaşabileceğiz büyük bir güç var. Bu da interneti ve sosyal medyayı çok cazip kılıyor ve bu gücün artarak süreceğini düşünüyorum..

Web tvnin artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ? 

Web Tvler artıyor çünkü geri dönüşümler güzel oluyor.. İnsanlar bunu talep ediyor sokakta, bir kafede veya iş yerinde açıyor ve izliyor. Bu sebeple gelişerek artmaya da devam edecektir diye düşünüyorum..

Milliyet insanların Türkiye’de en çok tıkladığı sitelerden sizce internet web tv gelecekte nasıl ilerleyecek ? 

Evet Milliyet bu konuda yıllardır egemenliğini sürdürüyor. Burada en önemli kıstas hızlı ve doğru bilgi vermek ve Milliyet bunu en iyi yapanlardan.. Okuyucuya izleyiciye güven vermek çok önemli. Milliyet, sektörde “ Basında Güven” ilkesiyle hareket etmeye devam ediyor.

Web tv alanında yılın en iyi spikeri seçildiniz ? Ödülle ilgili neler söylersiniz ? Neler hissettiniz ? 

Tabi ki çok heyecanlı ve çok mutlu bir andı benim için J  KırmızıTürk yıllardır medyada olup biteni en yakından takip eden en iyi platformlardan.. Layık gördükleri için çok teşekkür ederim.. Bu arada bir ilk oldu bu alanda ödüle layık görülmek.. İlk olmak da beni çok mutlu etti açıkçası.. İlerleyen dönemlerde Web Tv de daha büyük gelişimler yaşandığında ödülün daha da anlam kazanacağını düşünüyorum J

KırmızıTürk hakkında neler söylersiniz ? 

Bizler de sizin çalışmalarınızı takip ediyoruz. Sürekli üzerine yeni şeyler koyarak daha da zenginleştirerek ilerliyorsunuz.  Bu yolda başarılarınızın devamını diliyorum.

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA