Tisk Mikro Cerrahi Vakfı tarafından, Antalya’da, 21-23 nisan tarihlerinde, muhteşem Royal Holiday Place Hotel’de düzenlenen, dünya Mikro Cerrahi Kongresin’e, vakıf yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katıldım. 
Mikro Cerrahi Vakfı TİSK’in öncülüğünde, 12 Temmuz 1985 yılında, işçi sağlığı ve güvenliği, özellikle, iş kazalarında yaralanan, sakatlanan insanlarımıza şifa vermek, onları sağlıklarına kavuşturarak, tekrar insan gücüne katmak amacıyla, kurulmuştur. Vakfın kuruluşunda, Mütevelli Heyet Başkanı olarak, Sn. Nejat Eczacıbaşı, Yürütme Kurulu Başkanı olarak ta Sn. Turgut Işık, kurucular olarak görev almışlardır. 
Mikro Cerrahi Vakfı, bakım, ameliyat gereken hastalara, yardim eder, özellikle, maddi gücü olmayan hastaların masraflarını deruhte eder. Mikro cerrahi alanında, hastane, klinik, eğitim ve araştırma kurumları kurar, bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlara, tıbbi araç ve gereçler sağlar. 
Mikro Cerrahi alanında, ulusal ve uluslararası toplantılar, konferans, kongreler, seminerler, semposyumlar düzenler. Eğitim tesislerindeki öğrencilere, burs vs sağlar. Tisk Mikro Cerrahi Vakfı, genç cerrahlara, yurtdışında ve yurt içinde, olanaklar sağlamaktadır. Mikcev, son iki yılda, 150’nin üstünde cerraha, yurtdışında, eğitim sağlamıştır. 
Ülkemizde, Mikro Cerrahi alanında, hizmet veren kuruluşlara, gereç ve malzeme desteği, MİKCEV tarafından verilmektedir. Bu amaca uygun olarak, İstanbul Tıp Fakültesi’ne, 6 ameliyat mikroskobu, Şişli Etfal Hastanesi’ne, donanımlı ameliyat malzemeleri sağlanmıştır. Vakıf, son yılda, 261 mikro cerrahın, yurtdışı toplantılara, katılmalarını finanse etmiştir. 
Ayrıca, mikro cerrahlarımız için gereken dergi, kitap, litaratur, vakıfça temin edilmektedir. Ezcümle, Vakıf, Mikro Cerrahi alanındaki eksiklikleri, imkanları ölçüsünde, doldurmayı amaçlamaktadır. 
Ben, MİKCEV’e, 10 yıldır Mütevelli Heyet ve Yönetim kurulu üyesi olarak, katkı yapmaya çalışıyorum. 
Mikro Cerrahi Vakfı Yönetim Kurulu’nda, benimle birlikte, Sn. Necmettin Öztemir (Başkan), Sn. Rıza Işık, Sn. Sinan Abes, Sn. Dr. Mücahit Atmanoğlu, Sn. Prof. Dr. Türker Özkan, Sn. Hakan Yıldırımoğlu, Sn. Dr. Serdar Şardan, Sn. Av. Başar Ay, Sn. Feridun Uzunyol, Sn. Barış Haşemoğlu bulunmaktadır. 
Vakfın değerli Direktörü, Sn. Sema Üslu’dur. Tüm Yönetim Mikro Cerrahi Vakfı’nın, Türkiye’ye hizmet yolunda, daha iyi yerlere gelmesi için çaba harcamaktadır. Tisk Mikro Cerrahi Vakfı, kendisine, yeri doldurulamayacak devlet adamı, Turgut Özal tarafından tahsis edilen, Maslakta’ki arazisinde, kendi alanında, başarılı çalışmalar yapan, Sn. Mehmet Ali Aydınlar yönetimindeki, Acıbadem Grubu ile anlaşma yaparak, Acıbadem Maslak, 5 yıldızlı sağlık tesisini, Türkiye’ye kazandırmıştır. Bu hastanenin mülkiyeti, Tisk Mikro Cerrahi Vakfı’na aittir. Acıbadem Grubu, bu hastaneyi, 19 yıl işletecek, bunun karşılığında, vakfa, kira geliri sağlayacaktır. Mikro Cerrahi Vakfı, ayrıca, aynı arazide bulunan, ikinci parseli de, anlaşma ve mutabakat sonucu, sağlık tesisi, üniversite yapılmak üzere,  Acıbadem Grubu’na vermiştir. Mikro Cerrahi Vakfı desteğinde, Yönetim Kurulu üyelerimizin iştirakiyle başarılı şekilde tamamlanan, Antalya Kongresi’nde, GATA doktor, cerrahları ile tanıştım. Güneydoğu’dan, çatışmadan gelen kahraman gazilerimize, onların biran önce iyileşmeleri, şifa bulmaları için, yaptıkları büyük çabalar, gözlerimi yaşarttı. Kutsal hizmet anlayışı içinde, Mikro Cerrahi Vakfı tüm bu katkı ve hizmetleri, aksaksız yürütecektir…