MALZEMELER:
1 büyük Ramazan Pidesi
350 gr dana kıyma
1 ad.büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
ÜZERİNE:
1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kuru soğanı küçük doğrayın ve bir tavaya alın.Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Domates salçası, tuz ve suyunu verin 5 dakika pişirin.
Ramazan pidesini küpler halinde kesin ve 200 derece de ısıttığınız fırında 10 dakika kızartın.
Kızaran pideleri servis tabağına dizin ve üzerine ısıtılmış et suyunu gezdirin.Pideler et suyunu hemen çekecektir.
Üzerine kıyma sosunu gezdirin.
Yoğurdu dövülmüş sarımsaklarla karıştırın ve kıymanın üzerine ekleyin.
Tirit hazır..
Ramazan da artan pideleri değerlendirmek adına yapılabilecek çok lezzetli bir yemektir.Kıyma yerine kuşbaşı et ile de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.