MALZEMELER:
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet semizotu (250gr)
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
6 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle nohutu geceden bol su ile ıslatın ve sabaha suyunu süzüp bir kaç sefer yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuklarını soyun.
Semizotunu ayıklayın, yıkayın ve suyunu süzdürün.
Çorbayı pişireceğiniz tencerenize unu ve zeytinyağını alın ve unu kavurmaya başlayın.
Bir kasede yoğurdu,limon suyunu ve yumurta sarısını karıştırın.
6 su bardağı suyunu ekleyin.
Kavrulan una bu karışımı ekleyerek el çırpıcısı ile karıştırarak pütürsüz olacak şekilde orta ateşte pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başlayan çorbaya nohutları ekleyin.
Yıkayıp süzdürmeye aldığınız semizotunu ince doğrayın.
Nohutlarla birlikte kaynamakta olan çorbaya tuzunu ekleyin. Ateşin altını kapatmaya yakın semizotunu ilave ederek ateşten indirin. Tencerenin sıcağıyla semizotu pişecektir.
Arzuya göre servis yaparken kızdırılmış tereyağ, kırmızı biber karışımı ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.