Temmuz ayından sıcacık bir merhaba. Bu yazın geldiğini pek anlayamadık. Havalar biraz serin yağmurlu geçti ama sıcak olunca da bunaltıcıydı. 

Ramazan Bayram seçimler lise sınavları üniversite sınavları hep ard arda geldi, gündem çok yoğundu maalesef şehitlerimiz içimizi yaktı ve insanın kanını donduran, aklımızı başımızdan alan minik yavruların katledilmesi.... 

Öyle hızlı gelişiyor ki herşey anlayıp sindirmeye zaman kalmadan yeni olaylarla karşılaşıyoruz , şok yaşıyoruz üst üste. 

Ülkemiz için en iyisi olsun isteriz hepimiz Zaten aksini düşünenin bu ülkede yaşamaması gerekiyor! 

Yeni değişen sınav sistemleri ile gençler çok zorlandı, yoğun bir hazırlanma ve çalışma temposu ardından gelen sorular hayal kırıklığına uğrattı ,hem öğrencileri hem velileri belki puanlama ya da sıralama ya da okulların puanlamalarında yeni düzenlemeler olur diye düşünüyorum. 

Gencecik insanların gelecek kaygısı yaşaması umutsuzluğa düşmesi, nesillerimiz adına oldukça düşündürücü ve üzücü. Hele hele insanlık dışı vahşetler nasıl oluyor, bu kadar canavarlaşmayı akıl almıyor, yürek kabul etmiyor minicik bebeklere ne gözle bakıyorsunuz siz.... 

İnsan dışı bu yaratıkların en ağır cezayı almaları ve bir daha asla tekrarlanmaması ortak dileğimiz ama idam onlar için ancak kurtuluş olur bence, eziyet ettiği gibi çekmeliler de. Bu konuda sakin kalamıyor insan olan, vicdanlarımızı ne zaman yitirdik ne acı ve inanılmaz! 

İnanç, birlik, beraberlik bizi hep güçlü kılan erdemler, sevgi ise mucizevi kurtarıcı belli ki birçok değerimizin içi boşaltılmakta hızla ve şiddete yönlendirilmekteyiz bu çok tehlikeli, huzur ve güven içinde yaşama hakkı bırakmalıyız, dünyaya hiç sormadan getirdiğimiz yavrularımıza, başta annelere çok görev düşüyor ancakkKadının hak ettiği değeri görmesi gerekli ki sağlıklı nesiller yetiştirebilsin... 

Kadınlarımız çocuklarımız naifler, baş tacımız, onlara kötü davranmak değil kutsal emanetler gibi sahip çıkmalıyız yoksa toplum çöker. 

Türk örf ve adetlerine, insanlık onuruna yakışmayan davranış düşünce ve hissiyattan derhal uzaklaşılmalı bunun için ciddi caydırıcılık hem kanunen hem de toplum vicdanı olarak ortaya net koyulmalı. En büyük güç halkındır, tepkisiz kalınmaması gerektiğine tüm kalbimle inanıyorum. 

Hayvanlar da türlü eziyetlere maruz kalıyorlar. Bunlara bir son vermeli. Herkes çevresine çok dikkat etmeli. 

Pozitifliğimi korumaya çalışarak mutlu, umutlu, barış, sevgi, huzur dolu güvenli yarınlarda buluşmak üzere diyorum, saygılarımla.