“Bedenimiz ve cinselliğimizle barış içinde, cinsel taciz ve saldırılardan korkmadan yaşamak her bireyin hakkıdır.!’’.

Tecavüz yasası ortalığı altına üstüne karıştırdı. Değişik algılara neden oldu. Halkın aklına bin bir soru endişeleri oturdu. Daha sapık ve sapkın davranışların ne demek olduğunu bilmeyen onca insan kulaktan dolma bilgilerle yasanın kapsamını düşünmeden tepki içinde…

Akıllara “PEDOFİFİLİ ne demek?’’ sorusunu getirirken kimseler uzmanlar tarafından anlamını öğrenmek istemeden yalan yanlış tanımlara eklemeler yapmaya başladılar. Bu yüzden önce “pedofili’’ anlamını açıklamak gerekiyor.

Pedofili Nedir?

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık. Bu rahatsızlığa sahip kişilere pedofil ya da sübyancı denir.

Önergenin, pedofili hastası olan sapıkları kapsamayacağı belirtilse de böyle bir yasa çıkması durumunda sonuçlarının kötü olacağı düşünülüyor.

Tecavüz yasasına psikolojik etkiler üzerinden açıklamalar yapılsaydı çok daha akılcı olacaktı.

Çocukların tecavüze uğraması konusunda tedirgin olan her anne baba daha dramatik ruh haline bölündü.

Oysa;

Taciz ve tecavüze uğrayan insan ayıbı yetişkin erkeklerin minicik çocukla evlenme zorunluluğu yerine sapkın ve sapık olan yetişkin erkeğin cezai işlemden önce psiko tedaviye alma zorunluluğu yasası çıkmalıydı.!

Tecavüzcü yetişkinlerin evlilik gibi kutsal aile olgusuna ulaşmasından önce derhal; Akıl ve Ruh Sağlığı kliniğine yatırma zorunluluğu olan bir yasa ile bu yetişkinin anne kuzusu çocukla evlenmesinden önce tedavi olması,akli melekelerinin yerinde olup olmadığını tespit etme çalışması olmalıydı.

Tecavüz sapkınlığını yapan erkeğin önündeki yıllarında,yine sayısız çocuklara “evli erkek” olarak tecavüz yapmayacağına hangimiz bu kadar emin olabiliriz ki?

Çocuğun, çocuk yaşta aldığı cinsel travma ile aile sorumluluğuna girmesi babası yaşındaki adamla evlenip çocuk doğurmasıyla, hangi sağlıklı birey olma sorumluluğunu anne, kadın, kimliğini olumlu kılar ki?

Tecavüzcü erkeğin önce klinik tedavisi sonra hapis cezasına çaptırılması gerekmektedir.!

“Tecavüz ederim sonra nikahı basarım’’ diyen bir sapık erkek; nasıl iyi bir baba, iyi bir eş olabilir ki?

Tecavüz yasasının kapsamının ilk ana kuralı tecavüze uğrayan çocuğun psikolojik durumu, bilinçaltı travması ve tedavi zorunluluğu olmalı.!

Tecavüzcü erkeğin ise;uzun süreli Ruh ve Akıl Sağlığı kliniğine yatırılıp ciddi tedavisi yapıldıktan sonra cezai işlemi hukuk sürecinde başlatılmalıdır.

Pedofili gizli veya açık sapıklara canım çocuklarımızı eş yapma ödülü, hakkı verilmemelidir.!

Durdurulup üzerinde düşünülecek, uzun günlerce çalışma gerektirecek bu yasanın psikologlar, psikiyatrlar ve pedagoglar desteği ile meclise sunulması toplumun ruh sağlığını daha anlamlı ve etkin kılacaktır.!