Merhabalar,

Türk Mutfağı denilince, ilk akla gelenlerden, davet yemeklerinde bile ara sıcak olarak sofralarda yer bulmuş bir hamur işi ve hatta hamur işlerinin içinde assolisti..

Böylesine sevilesi, kahvaltıların, öğle ve akşam yemeklerinin çay sofralarının olmazsa olmazı ''BÖREKLER''

Genellikle el açması börekler ön plana çıksa da günümüz de çalışan bayanların çokluğu ve zamanın kısıtlı olması nedeniyle hazır yufkalar mutfaklarda daha fazla yerini almaktadır.

Bir çok değişik çeşidi olan ''BÖREKLER''in bugün sizlere tavuklu olanını yazacağım.

Arzu ederseniz farklı bir iç harcı seçerek de deneyebilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

12 adet börek içindir.

6 adet yufka

İÇ HARCI:

500 gr haşlanmış tavuk but

1 adet kuru soğan

2 adet domates

4-5 adet sivri biber

1 kahve fincanı zeytinyağ

tuz

karabiber

ARA SOS:

150 gr eritilmiş tereyağ

1 çay bardağı zeytinyağ

3 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 su bardağı sulu yoğurt

ARALARA:

1 adet dilim doğranmış domates

4 adet uzun şerit halinde kesilmiş sivri biber

YAPILIŞI:

Yufkaları üst üste yerleştirin ve dört parçaya kesin.

Ara sosunu bir kase içerisinde hazırlayın.

İç harcı için kuru soğanı küçük doğrayın ve bir tavaya alın,zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Biberleri halka kesin.

Kavrulmakta olan soğanlara önce biberleri ekleyin daha sonra sırayla domatesi ,küp doğranmış tavukları, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırın.

Ateşten indirerek soğutun.

Şimdi gelelim böreklerimize şekil vermeye; Kestiğiniz yufkaların birini tezgaha alın ve ara sosu sürün, üzerine bir kat daha yufka yerleştirin tekrar soslayın.

Alt geniş kısmı 2 parmak kalınlığında içe katlayın ve buraya iç harcını yerleştirin.

Yufkanın yanlarını iç kısma kapatın ve 3 parmak kalınlığında dikdörtgenler olacak şekilde katlayın.

Böreklerinizin hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin.

Böreklerin tam orta kısımlarını boyuna olacak şekilde bir bıçakla kesin.

Aralarına birer dilim domates ve biber yerleştirin.

Ayırdığınız yumurta sarısını böreklerinize sürün.

175 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...